Tipphetked: Kanepi langes Prantsusmaa lahtistel võideldes

Postimees Sport
Copy

Kaia Kanepi kaotas Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel tennises ligi kaks ja pool tundi kestnud kaheksandikfinaalmatši Horvaatia teisele reketile Petra Marticile (WTA 31.) 7:5, 2:6, 4:6.  

Kaia Kanepi võitis avaseti 7:5 ning juhtis teises 2:0. Siis tõi Martic mängu murrangu ning võitis kuus geimi järjest. Kolmandas setis alustas Kanepi taaskord hästi, läks murdega juhtima, oli oma pallingul 40:0 ees. Kuid kahjuks ei õnnestunud eestlannal oma servi hoida ning horvaaditar murdis kohe tagasi. Seisult 1:2 suutis Martic omakorda murda järgmise Eesti tenniseneiu pallingu, oma servi kenasti hoida ning 4:2 juhtima minna. 30-kraadises kuumuses toimunud matšis ei olnud Kaia veel alla andnud ning suutis  jõuda viigini 4:4. Kuid seejärel võitis Martic kaks geimi järjest ning võis käed võidu märgiks taeva poole tõsta. 

Kaia mängis kenasti ja hästi, kuid seekord võidutses kaitsev tennis ehk Martic, agressivse tennise üle.  Kanepi lõi mängu jooksul kaks ässa ja tegi 5 topeltviga, vastane lõi ühe ässa ning patustas topeltvigadega 8 korda. Eestlanna lihtvigade arv oli 46 ja äralööke tegi Kanepi 20, horvaaditari vastavad näitajad olid 42 ja 26. Punkidega jäi Martic peale 97:88. Veerandfinaalis kohtub elu parimat hooaega mängiv Martic tšehhitar Marketa Vondrousovaga. 19-aastane Vondrousova alistas täna Läti esindaja Anastasija Sevastova kindlalt 6:0, 6:2.

Kogu mäng järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Kaia Kanepi üritab pääsu seitsmendasse Suure slämmi turniiri veerandfinaali. Omavahel 33-aastane Kanepi ja 28-aastane Martic tenniseväljakul varem kohtunud ei ole.

Horvaatlanna heast vormist kõneleb asjaolu, et käimasoleval turniiril on vastastele kolmes matšis loovutanud kõigest 12 geimi. Sealjuures alistas Martic maailma teise reketi, tšehhitar Karolia Pliškova 6:3,6:3.

Martic on 2019. aastal liivaväljakutel võitnud koguni 14 mängu ning kaotanud vaid kaks. Kanepil on mänginud vähem ning kahe kaotuse kõrval on eestlanna võitnud kuus mängu.

Kui kahes eelnevas mängus on Kanepi olnud kerge favoriit, siis tänase kohtumise soosikuks peavad kihlveokontorid Marticit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles