PM Portugalis. Järveoja: mehaanikud teevad auto korda ja pühapäeval tahame esikohal lõpetada

Kris Ilves, Porto
Copy

Eesti ralliekipaaži Ott Tänak – Martin Järveoja tabasid Portugali ralli teisel võistluspäeval probleemid, kuid sellest hoolimata minnakse lõppvaatusele vastu esikohal, ent meeskonnakaaslased Kris Meeke ja Seb Marshall on vaid 4,3 sekundi kaugusel.

Päeva esimesel läbimisel kadusid Toyota esipaari Yarisel pidurid. «Pidurid kadusid esimese kiiruskatse neljandal kilomeetril, aga õnneks jäid tagumised pidurid alles ja saime nendega enam-vähem kuidagi ära manageerida. Järgmisel katsel juba natuke paremini ja viimasel saime täitsa töökorda. Hea, et tagasi saime need pidurid,» kommenteeris Järveoja dramaatilise päeva algust.

See polnud aga kõik, sest teisel läbimisel sai kannatada esiamort, mis viimasel kiiruskatsel koguni purunes. «Täpsemalt ei oska öelda, eks insenerid peavad investigeerima, mis see probleem on. Mingi amordiprobleem on, aga hetkel ei oska öelda, mis see täpsemalt on,» lausus Järveoja, kuid lisas seejärel, et pühapäevaks on kõik korras. «Mehaanikud teevad kõik korda ja homme saame täie hooga kihutada.»

Portugali ralli pole sõitjatele ja kaardilugejatele sugugi kerge, sest päike lõõmab ja autos on ligi 60-kraadine kuumus. «Tavaline 20 minutit saunasolekut. Selline see on, mitu korda päevas – kuus katset, kuus korda 20 minutit. Kuum on, aga oleme teinud seda asja ja kehad on harjunud, peame ilusti vastu,»  andis Järveoja mõista, et tegelikult pole see midagi enneolematut.

Viimasel võistluspäeval sõidavad rallipaarid viis kiiruskatset, mille kogupikkuseks on enam kui 50 kilomeetrit. Millise plaaniga Tänak-Järveoja peale läheb? «Strateegia on homme lõpetada samal positsioonil, kus lõpetasime täna,» ütles kaardilugeja, kuid ei osanud öelda, mida toob punktikatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles