PM Portugalis. Meeke tiimikaaslaste amordidraamast: minul on kõik korras

Kris Ilves, Porto
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kris Meeke oli Toyota sõitjatest ainus, kelle Yarist ei tabanud Portugali ralli laupäevasel võistluspäeval amordipurunemine. Kui Jari-Matti Latvala oli sunnitud päeva pooleli jätma, siis Ott Tänak tuli edukalt hooldusalasse ja säilitas Meeke’i ees 4,3 sekundiga liidrikoha.

Kas ka Meeke’i kimbutavad sarnased probleemid, mis tema meeskonnakaaslasi? «Ei, minul on kõik korras,» vastas põhjaiirlane, kes liigub hooaja esimese poodiumikoha suunas. «Jari pärast on kindlasti kahju, sest tal oli tõesti väga tugev ralli. Ott tuli õnneks päeva lõpuni. Selge on see, et see on raske ralli – siin on kuiv ja väga kuum. Teisel läbimisel olid teed rööpas. Need on ühed raskemad olud, mis ma näinud olen,» selgitas Meeke.

Toyota pealik Tommi Mäkinen kommenteeris Latvala katkestamist järgmiselt: «Me täpselt ei tea, mis juhtus. Kuulsime, et ta maandus raskelt ja lõhkus amordi. Nad proovisid jätkata, aga tegid järgmisel katsel amordile veel rohkem viga. Seetõttu otsustasime päeva lõpetada. Kahju, sest ta oli nii hea. Ta oli ilusa tulemuse kursil, aga täiskiirusel sõites võib selliseid asju juhtuda. Ma olen kindel, et ta saab sellest üle ning on järgmiseks ralliks valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles