Venemaad ähvardab Tokyo olümpialt eemalejäämine (1)

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Vene sportlaste osalemine Tokyo olümpial on kahtluse all.
Vene sportlaste osalemine Tokyo olümpial on kahtluse all. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Venemaa dopingukriis on taas päevakorras. Venemaa kõrgushüppaja Daniil Lõssenko esitas antidopingu organitele võltsitud arstitõendi selle kohta, et oli võistlusvälise testimise ajal haige. Allikad kinnitavad, et võltsitud arstitõendist olid teadlikud juba sanktsioonide all olevad Venemaa kergejõustikuliidu (VKL) juhid.

Venemaa eksperdid ja ametnikud kinnitavad siiski, et terve Venemaa koondis olümpiamängudest kõrvale ei jää. Situatsioon on igal juhul ebameeldiv, sest ka Venemaa Föderatsiooni president Vladimir Putin on kergejõustiku dopingupuhtuse ametlikult sporditegevuse prioriteetide hulka lugenud.

Tegemist on tegelikult eelmise aasta juhtumiga, kui 2018. aasta sisekergejõustiku kõrgushüppe maailmameister Lõssenko esitas Rahvusvahelisele Kergejõustikuliidule (IAAF) korduvalt valeandmeid, et mööda hiilida võistlusvälistest dopingutestidest. Sportlane ise väitis, et oli tõepoolest haige, kuid selgus, et esitatud arstitõendid pärinevad olematutelt arstidelt ja meditsiiniasutustelt. Ühe- või kaheaastase võistluskeelu asemel ootab Lõssenkot nelja-aastane võistluskeeld kergendavate asjaoludeta, teatas Suurbritannia väljaanne The Sunday Times.

Võimaliku karistuse kergendamiseks paluti Lõssenkol nimetada isikud, kes võltsida aitasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles