Eestlased olid võidukad rahvusvahelisel rakendivõistlusel

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Ülar Raudsepp ja Friidom Maria talus.
Ülar Raudsepp ja Friidom Maria talus. Foto: Sigrit Lohk

Möödunud nädalavahetusel peeti Pärnu linnas asuvas Maria talus rahvusvaheline rakendispordivõistlus, kus mõlema kategooria võidud jäid Eestimaale, kui hobuste üherakendite parimana lõpetas Ülar Raudsepp ja ponide üherakendites Riina Rõa. Samas jätkus ka Rakendispordi Karikasari.

Maria talu võistlus peeti kahel päeval, kui laupäeval selgitati parimad kooli- ja täpsussõidus ning pühapäeval oli kavas maraton. Hobuste üherakendites asus koolisõidu järel juhtima lätlane Andis Pavlovskis 57,75 karistuspunktiga, talle järgnes umbes punktise vahega Ülar Raudsepp ja kolmandana lõpetanud Urmas Saks, kes jäi lätlasest maha kuue punktiga. Koonustes ehk täpsussõidus Pavlovskis oma edu hoida ei suutnud, lõpetades koonused koguni 32,46 karistuspunktida. Sellel alal oli parim Raudsepp, teisena lõpetas Riina Rõa.

Maratonis näitas pühapäeval oma tugevust Urmas Saks, kes edestas maratonil teise tulemuse teinud Raudseppa pea 9 punktiga. Sellest aga Raudsepp`ale piisas, et võtta üldvõit, seda Urmas Saksa ja Riina Rõa ees. Seega Eestisse kolmikvõit.

Ponide üherakendites osales seekord vaid kaks ekipaaži. Riina Rõa oli parim kõikidel üksikaladel, pälvides sel moel loomulikult võidu ka koondarvestuses. Rõa`ga konkureeris lätlanna Renate Spirge.

Lisaks rahvusvahelistele klassidele viidi läbi Rakendispordi Karikasarja klassid sarja teise etapi näol. Tasemel Keskmine viis võidu Lätti Dace Sture, teisel kohal lõpetas Priit Reinaus, kolmandal Hanna Treikelder. Tasemel Madalam osutus parimaks ponipaariga võistelnud Kauro Vahtras, kombineeritud maratoni võitis rohkem takistussõitjana tuntud Anetta Vanessa Järg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles