Antidopingu juht eestlastega seotud dopinguskandaalist: tegemist on ajaloo ühe suurema skandaaliga, oleme alles poole peal (1)

Postimees Sport
Copy
Dopingukeskus Saksamaal Erfurtis.
Dopingukeskus Saksamaal Erfurtis. Foto: FILIP SINGER / EPA

Veebruari lõpus Austrias Seefeldis suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaal võtab rahvusvahelise antidopinguagentuuri juhi Lars Mortsieferi sõnul lähiajal suuremaid mõõtmeid.

«Ma ei välista, et seni teada oleva 21 sportlase nimekiri suureneb märkimisväärselt. Oleme üsna kindlad, et kõik tuleb peagi avalikuks,» vahendab Saksamaa portaal RBB24 Mortsieferi sõnu.

«Me pole veel uurimisega lõpetanud, oleme alles poole peal. Kolm kuud pole selleks piisav aeg, seisame silmitsi kõigi aegade ühe suurema dopinguskandaaliga ning üle maailma ulatuva võrgustikuga,» lisas ta.

Seni on teada 15 dopingupatustaja nimed, kelle hulka kuuluvad nii murdmaasuusatajad, kiiruisutajad, jalgratturid kui ka kergejõustiklased. Ent suure tõenäosusega on esindatud rohkemate spordialade esindajad, kuna viimastel nädalatel on laekunud ka vihjeid näiteks laskesuusatajatest.

Mäletatavasti toimusid Austria politseioperatsiooni «Aadrilaskmine» esimesed arengud tänavu suusatamise põhjaalade MMil Seedeldis, kus peeti kinni ka eestlased Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Hiljem tunnistas veredopingu kasutamise üles Algo Kärp. Skandaaliga on seotud ka dopinguarsti Mark Schmidti kontake jaganud Mati Alaver ning oma poja Andrease tegemistest teadnud Andrus Veerpalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles