Tottenhami taanlasest poolkaitsja ootab Madridi Realilt kõnet: see oleks samm edasi

Toimetas Silver Tabo
Copy
Christian Eriksen Tottenham Hotspuri särgis.
Christian Eriksen Tottenham Hotspuri särgis. Foto: Jose Breton / ZUMAPRESS.com

Alates 2013. aastast Inglismaa jalgpalliklubis Tottenham Hotspur mängiv taanlasest poolkaitsja Christian Eriksen tunnistas esimest korda avalikult, et kaalub sel suvel meeskonnast lahkumist, et «proovida midagi uut».

27-aastast Erikseni, kellel on Tottenhamiga veel ühe aasta pikkune kehtiv leping, seostatakse Hispaania suurklubi Madridi Realiga.

Taani koondislane on peatanud väidetavalt Tottenhamiga läbirääkimised lepingu pikendamise osas ning on teinud klubile lahkumisettepaneku pärast möödunud laupäeval Meistrite liiga finaalis saadud 0:2 kaotust liigakaaslaselt Liverpoolilt.

«Ma tunnen, et olen karjääris jõudnud kohta, kus ma tahaksin proovida midagi uut,» ütles Eriksen Taani väljaande Ekstrabladet vahendusel.

Eriksen loodab, et tema tulevikuküsimused saavad võimalikult kiiresti vastuse, kuid ta ei ole täielikult välistanud Tottenhamiga uue lepingu allkirjastamist. «Loodan, et suve jooksul saabub selgus. See on eesmärk. Jalgpallis ei tea kunagi, millal võib selgus saabuda. See võib juhtuda igal ajal. Igaüks tahab saada võimalikult kiiresti kõige paremat, kuid jalgpallis võtavad asjad aega,» lisas ta.

Madridi Reali peatreenerit Zinedine Zidane'i on seostatud Christian Erikseni palkamisega. Kas prantslase soov saab reaalsuseks?
Madridi Reali peatreenerit Zinedine Zidane'i on seostatud Christian Erikseni palkamisega. Kas prantslase soov saab reaalsuseks? Foto: PACO CAMPOS / EPA

Kui Eriksen jätab tõesti Tottenhamiga suvel hüvasti, siis järgmisena siirduks ta enda sõnul vaid klubisse, mis oleks «samm ülespoole» – nagu näiteks Madridi Real. «See oleks samm edasi. Aga see nõuaks, et Real võtaks Tottenhamiga ühendust ning ütleks, et nad soovivad mind. Seni nad pole seda teinud,» selgitas Eriksen.

Eriksen alustas profikarjääri 2010. aastal Amsterdami Ajaxist, kus ta lõi kolme hooajaga 113 kohtumises 25 väravat. Augustis 2013 tõi Tottenham taanlase ligi 13 miljoni euro eest enda ridadesse. Senise 277 matšiga on Eriksen skoorinud Tottenhami särgis 66 tabamust ja andnud kaaslastele 86 väravasöötu.

Kaks korda (hooajal 2013/14 ja 2016/17) on Eriksen saanud Tottenham Hotspuri parima mängija auhinna, mullu valiti ta viiendat korda Taani aasta parimaks jalgpalluriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles