Galerii ja järelvaadatav: murrangu toonud meeste võrkpallikoondis alistas Horvaatia

Postimees Sport
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis jätkab mängudega Euroopa Kuldliigas, Tartus alistati Horvaatia 0:2 kaotusseisust 3:2. Mängust nägi otseülekannet Postimehe ja Kanal 12 vahendusel, kommenteerisid Karl Mihkel Eller ja Andres Toobal.

Eesti kaotas kaks esimest geimi 27:29 ja 17:25, kuid võitis kolmanda 25:13 ja neljanda 25:21, tuues sellega murrangu. Initsiatiivi hoiti ka otsustavas geimis, mis võideti 15:10.

Eesti sai B-alagrupis neljast mängust teise võidu, Horvaatia jäi ühe peale. Samuti kahe võiduga Holland ja Hispaania peavad omavahelise neljanda vooru kohtumise homme.

Enne mängu:

Seni kuue põhimängijata tegutsenud meeste koondis avas eelmisel nädalal B-alagrupis võiduarve, kui kodus saadi 3:2 jagu Hollandist. B-alagrupi liider on 7 punktiga Hispaania, Hollandil on 5, Horvaatial 4 ja Eestil 2 punkti. Vaata kõikide alagruppide ajakava ja tulemusi.

Nüüdseks on Eesti meeskonnaga liitunud ka Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Rait Rikberg, Ardo Kreek ja Robert Täht. Koondise juurest lahkusid aga Mart Naaber, Stefan Kaibald, Kevin Saar ja Märt Tammearu. Kes uutest liitujatest juba laupäevases kohtumises platsile pääsevad, pole veel selge, sest peatreener Gheorghe Crețu tahab kogenumaid mehi mängu lülitada järk-järgult.

«Nädal aega oleme selle seltskonnaga trenni teinud ja pilt on üsna hea. Nagu ikka, pöörame palju tähelepanu detailidele ja eks hiljem liitunud ja siiani koos olnud seltskond vajab veidi aega, et ühist keelt leida. Kes Horvaatia vastu mängivad, selle otsustame me laupäeva hommikul, siis on pilt selgem,» kommenteeris peatreener neljapäeval.

Rahvusmeeskonna koosseisus on laagris: Oliver Venno, Renee Teppan, Hindrek Pulk, Kert Toobal, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Kristo Kollo, Robert Täht, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Kuldliiga finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldaja ehk Eesti meeskonnal on koht nelja seas olemas.

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles