Uuenenud koosseisuga Eesti võrkpallikoondis kohtub Horvaatiaga

Postimees Sport
Copy
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 8. juunil peavad Eesti rahvuskoondised järjekordsed mängud Euroopa Kuld- ja Hõbeliigas. Hõbeliigas mängiv naiskond võõrustab kell 17.00 Tartu Ülikooli spordihoones Kreekat, meeskond läheb samas kohas kell 20.00 vastamisi Horvaatiaga.

Seni kuue põhimängijata tegutsenud meeste koondis avas eelmisel nädalal B-alagrupis võiduarve, kui kodus saadi 3:2 jagu Hollandist. B-alagrupi liider on 7 punktiga Hispaania, Hollandil on 5, Horvaatial 4 ja Eestil 2 punkti. Vaata kõikide alagruppide ajakava ja tulemusi.

Nüüdseks on Eesti meeskonnaga liitunud ka Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Rait Rikberg, Ardo Kreek ja Robert Täht. Koondise juurest lahkusid aga Mart Naaber, Stefan Kaibald, Kevin Saar ja Märt Tammearu. Kes uutest liitujatest juba laupäevases kohtumises platsile pääsevad, pole veel selge, sest peatreener Gheorghe Crețu tahab kogenumaid mehi mängu lülitada järk-järgult.

«Nädal aega oleme selle seltskonnaga trenni teinud ja pilt on üsna hea. Nagu ikka, pöörame palju tähelepanu detailidele ja eks hiljem liitunud ja siiani koos olnud seltskond vajab veidi aega, et ühist keelt leida. Kes Horvaatia vastu mängivad, selle otsustame me laupäeva hommikul, siis on pilt selgem,» kommenteeris peatreener.

Rahvusmeeskonna koosseisus on laagris: Oliver Venno, Renee Teppan, Hindrek Pulk, Kert Toobal, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Kristo Kollo, Robert Täht, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Naiskond kohtub kodus Kreekaga

Hõbeliigas mängiv naiskond jäi viimati 0:3 alla Sloveeniale. Sloveenia on ka B-alagrupi liider täisedu 9 punktiga, Kreekal on teisena 6 punkti, Eestil 2 ja Portugalil 1 punkt. Vaata kõikide alagruppide ajakava ja tulemusi.

Eesti naiskonna peatreener Andrei Ojamets tahab mänguaega jagada ka neile, kes seni on harvem platsile pääsenud: «Et meil edasipääs on sisuliselt kadunud, võtame me Euroopa liigat tähtsa ettevalmistusetapina Euroopa meistrivõistlusteks. Saan mänguaega jagada ka neile, kes seni on vähem platsile pääsenud.»

«See aga ei tähenda, et seni põhikoormust kandnud naised jäävad täiesti pingile. Tahan kõikidest paremat pilti ette saada ja eks mängijad tahavad ju ka näidata, mida nad suudavad,» sõnas Ojamets. «Viimase nädala jooksul oleme enim tegelenud kaitsemänguga, kus meil on probleeme olnud.»

Rahvusnaiskonna koosseisus mänguks Kreekaga on Julija Mõnnakmäe, Jade Šadeiko, Kaisa Bahmatšev, Kristel Moor, Nette Peit, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit, Mari Arak, Kristi Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles