Blogi: Holland alistas lisaajal Rahvuste liiga poolfinaalis Inglismaa

Postimees Sport
Copy
Holland - Inglismaa
Holland - Inglismaa Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS

UEFA Rahvuste liiga finaalturniiril teises poolfinaalis võitis lisaaja järel Holland 3:1 Inglismaad.

Kohtumine algas koheselt tempokalt kuni 30. minutil noor Matthijs de Ligt tegi karistusalas vea Marcus Rasfordi vastu. Rasford ise realiseeris penalti ja viis Inglismaa 1:0 kohtumist juhtima. 

Inglased olid ülipõnevas kohtumises juhtimas kuni 73. minutini, kuni penalti tekitanud de Ligt suutis ise peaga palli väravasse suunata ja seisu taas viigistada, viies kohtumise lisaajale. 

Lisaajal suutsid Inglismaa koondise kaitsjad aga kahel korral karmilt eksida, mille kasutas mõlemal korral ära Quincy Promes, kes Hollandile lisaajal 3:1 võidu tõi. 

Inglismaa koondis on kohtumise eel väike favoriit, kuid samas ei saa Hollandit alahinnata. Kuigi inglased on olnud seitse mängu järjest kaotuseta, ei ole meeskonna esiründaja Harry Kane pärast vigastust veel täielikus tippvormis.

Holland on pärast paari kahvatut aastat taas mänguvormi leidmas. Finaalturniirile pääsedes alistati alagrupis nii valitsev maailmameister Prantsusmaa kui ka maailma täielikku tippu kuuluv Saksamaa. Viimases viies omavahelises kohtumises on Inglismaa võita suutnud aga vaid korra.

Eilse selgus turniiril ka esimene finalist, kui kodupubliku ees mänginud Portugal alistas Cristiano Ronaldo kübaratriki abil Šveitsi 3:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles