Kas laager kuumuses annab Põhja-Iirimaale eelise?

Andres Vaher
, reporter
Copy

Arvestades siiakanti jõudnud kuumalainet ei saa homse Eesti - Põhja-Iirimaa EM-valikmängu eel jätta küsimata: kas, kuidas ja kuivõrd võib ilm kohtumise kulgu mõjutada?

Pilk ilmakaardile jätab homme kell 19 algava mängu eel kõik otsad lahti. Üks portaal ennustab 25 kraadist kuiva kuumust, teine lisab äikesehoo, kolmanda tuulenumbrid erinevad kahest ülejäänust märkimisväärselt.

«Me ei tea, kas paistab päike või kallab vihma. Aga meil ei ole õnneks vastas Lõuna-Euroopa meeskond. Tuleb mängida vastavalt tingimustele. Kindlasti ei saa see olla segav faktor. Ma ei usu, et kumbki meeskond saab edu, ükspuha, milline ilm ka on,» ütles Eesti koondise peatreener Martin Reim.

Ent põhja-iirlaste jutust tuli välja üks omapärane tegur, mis võib - vähemalt teoorias - teatud olude puhul külalistele kerge eelise kätte mängida.

«Jätsime seljataha väga õnnestunud treeninglaagrid Manchesteris ja Austrias. Positiivne oli ka see, et Austrias valitsesid neli päeva väga palavad ja niisked olud. Arvestades viimaste päevade ilmasid siin Tallinnas oli kindlasti positiivne, et saime sarnastes oludes koos harjutada,» rääkis põhja-iirlaste juhendaja Michael O'Neill.

Põhja-Iirimaa on EM-valiksarja alustanud koduvõitudega Eesti ja Valgevene üle, Eestil on tabelis kaotus Põhja-Iirimaalt. Mäng algab homme Lilleküla staadionil kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles