Sardiinia ralli valitsev võitja: see sobib minu sõidustiili ja kiiruslegendiga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: LAVadinho / imago images / PanoramiC

Järgmisel nädalal Sardiinias toimuval autoralli MM-etapil asub möödunud hooaja triumfi kaitsma Hyundai esisõitja Thierry Neuville, kellele sobivad sealsed kruusateed kui rusikas silmaauku.

«Sardiinia sobib minu sõidustiili ja meie kiiruslegendiga,» sõnas Neuville Hyundai pressiteate vahendusel. «Meil on rõõm sõita sellisel ilusal maastikul, kus on mõningad kenad ja tehnilised kiiruskatsed ehk täpselt need, mida naudime,» lisas belglane, kes mullu edestas põnevas esikohaheitluses Sebastien Ogier’d vaid 0,7 sekundiga.

Sardiinias naaseb lühikese pausi järel Hyundai rooli norralane Andreas Mikkelsen, kes Portugalis starti ei pääsenud. «Mul on hea meel, et saan taas Hyundaiga sõita. Sardiinia on keeruline ralli, kus on väga tehnilised ja kitsad kiiruskatsed, mis nõuavad head kiiruslegendi ja sõidustiili. Raske, aga nauditav ralli,» märkis Mikkelsen.

Sedapuhku on Hyundai kolmanda sõitjana stardis hispaanlane Dani Sordo. «Teame, et Portugalis jätsime kasutamata võimaluse heidelda kõrge tulemuse nimel, aga keskendume nüüd Sardiiniale,» sõnas Sordo, lisades seejärel: «Kuumad tingimused muudavad ralli autodele, rehvidele ja meestele kurnavaks. Meil on palju asju, millele tähelepanu pöörata.»

Hooaja kaheksas etapp ehk Sardiinia ralli toimub 13.-16. juunini.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad: Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti, Ott Tänak (Toyota) 140, Thierry Neuville (Hyundai) 132, Elfyn Evans (M-Sport) 65, Kris Meeke (Toyota) 56, Teemu Suninen (M-Sport) 44, Sebastien Loeb (Hyundai) 39, Jari-Matti Latvala (Toyota) 38, Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36, Esapekka Lappi (Citroën) 34, Dani Sordo (Hyundai) 26.

Meeskonnad: Hyundai 202 punkti, Toyota 182, Citroën 158, M-Sport 122.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles