Vassiljev kaunist karistuslöögist: põhjaiirlased ei jälgi Eesti liigat

Kris Ilves
, reporter
Copy

Eesti meeste jalgpallikoondis jätkas 2020. aasta EM-valiksarja kodumurul, kui kaotas Põhja-Iirimaale valusal moel 1:2. Iluvärava löönud Konstantin Vassiljev lausus pärast kohtumist, et põhjaiirlased ei osanud sellist üllatust oodata, sest nad ei jälgi Eesti liigat.

«Põhjaiirlased Eesti liigat ei jälgi, võib neid üllatusi teha,» muigas Vassiljev, kes sel hooajal Eesti liigas samamoodi väravavahte üllatanud. Tõsi, Eesti liiga väravavahid oskavad keskväljamaestro lööki märksa paremini oodata kui Põhja-Iirimaa väravasuul seisnud Bailey Peacock-Farrell.

«Ma arvan, et füüsiline vorm võinuks küll parem olla, sest mingitel hetkedel oli klapp kinni. Teisel poolajal olime keskel liiga palju ilma pallita ja see lõpuks mõjutas,» analüüsis Vassiljev kaotuse põhjuseid.

Vassiljev jätkas: «Meie kaitsjatel jäid Põhja-Iirimaa väravate olukordades mõned sentimeetrid puudu. Pole midagi teha – see on praegu reaalsus. Selline meeskond nagu Põhja-Iirimaa on meie jaoks päris tugev pähkel. Et neid võita, peab olema meil väga hea päev. Kahjuks täna ei olnud.»

Vassiljeviga keskväljal rassinud Mattias Käit ei taha väsimuse taha pugeda. «Isegi kui olime väsinud, siis ei saa selle taha pugeda, sest neil oli samasugune olukord. Aga ei ütleks, et olime väsinud,» kommenteeris Käit.

«Esimesel poolajal oli raske, sest minul ja Artjomil (Dmitrijevil – toim) oli keeruline kolme mängijat kinni võtta – esimese värava puhul söödeti pall meie selja taha ja kahjuks ei saanud seda kinni võtta,» raputas Käit tuhka pähe.

Mõlemad mehed märkisid, et avapoolaeg õnnestus Eestil peaaegu et plaanipäraselt. Sisuliselt kõik, mis oli varem paika pandud, tuli välja. Lisaks olid poolkaitsjad rahul, et põhjaiirlased ei suutnud esimesel poolajal teravaid momente meie värava lähistel luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles