Thierry Neuville osaleb kodumaal WRC autoga: see pole test Saksamaa ralliks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul (vasakul).
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul (vasakul). Foto: LAVadinho / imago images / PanoramiC

Hyundai rallimeeskonna esisõitja Thierry Neuville osaleb juuni lõpus toimuval Ypresi rallil Belgias. Kui mullu triumfeeris Neuville kodumaal Hyundai i20 R5 autoga, siis seekord stardib ta WRC masinaga.

«Pärast eelmise aasta võitu ei olnud mul seekord huvi R5 autoga osaleda. Mina ja Nicolas (Neuville’i kaardilugeja – toim) oleme alati öelnud, et tahame Ypresi rallil sõita WRC masinaga ja nüüd on meil oma fännide ees võimalus seda teha ilma igasuguse surveta,» kommenteeris Belgia ralliäss.

MM-sarjas Sebastien Ogier’ (Citroën) ja Ott Tänaku (Toyota) järel kolmandal kohal olev Neuville märkis, et Ypresi ralli osalemine pole test Saksamaa asfaldiralliks, mis on kavas augusti lõpus. «Teeme seda fännidele,» ütles Neuville WRC.com vahendusel. «Me ei saa öelda, et see on test või midagi sarnast Saksamaaks, sest sealne pinnas on täiesti erinev,» lisas belglane.

Belgias sõidetakse Ypresi rallit 1965. aastast. Teiste seas on seal esikoha saavutanud ka Toyota põhisõitja Kris Meeke (2009. aastal Peugeot 207 S2000ga) ja ka Toyota testsõitja Juho Hänninen (2012. aastal Škoda Fabia S2000ga).

2019. aasta Ypresi ralli toimub 28.-29. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles