Lisajõudu saanud Eesti meeste võrkpallikoondis vajab veel õlitamist

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti koondis võitles 0:2 kaotusseisust välja ja teenis 3:2 võidu.
 
Eesti koondis võitles 0:2 kaotusseisust välja ja teenis 3:2 võidu.  Foto: Kristjan Teedema

Eesti võrkpallikoondis mängis taas kodupubliku närvidel, kuid võttis laupäeval Tartu Ülikooli spordihoones 3:2 (27:29, 17:25, 25:13, 25:21, 15:10) võidu Horvaatia vastu. Ühtlasi selguvad Eesti vastased järgmisel nädalal Tallinnas toimuval Euroopa Kuldliiga nelja meeskonna finaalturniiril.

Eesti koondise rumeenlasest peatreener Gheorghe Crețu kavaldas kohe kohtumise alguses, kui pani erinevalt räägitust algrivistusse viis meest, kes olid koondisega liitunud nädal tagasi: Robert Täht, Kert Toobal, Ardo Kreek, Rait Rikberg ja Oliver Venno.

Kaks esimest geimi kaotati. Esimene võitluslikult, teine rabedalt ning meeskonna üks liidreid, nurgaründaja Robert Täht utsitas mehi: «Vahet ei ole, kas oleme teinud koos ühe, viis või 50 trenni – me ei kaota neile!»

Tunnetus ja oma mäng saadi kätte ning tasuks oli 3:2 võit. Omal kohal olid Crețu otsused saata väljakule Hindrek Pulk, Silver Maar ja Kristo Kollo.

Horvaatia vastu 15 punkti toonud temporündaja Ardo Kreegi arvates aitas viimase kolme geimi võitluslikkus kaalukausi Eesti poole kallutada. «Ta (peatreener Crețu – toim) vahepeal küsis ka, kuidas me ennast tunneme. Aga kui mäng käib, ei taha vist keegi vabatahtlikult pingi peale minna,» kommenteeris Kreek väljakul valitsenud olukorda.

Sarnaselt Kreegiga koondisega taasliitunud nurgaründaja Täht oli Eesti resultatiivseim 17 punktiga.

Kes on Eesti vastased finaalturniiril?

Hiljemalt pühapäevaks selguvad koondised, kelle vastu asub Eesti 21. juunil kaitsma Kuldliiga tiitlit. Pääsme Tallinnasse teenivad alagruppide võitjad.

A-gruppi on täiseduga juhtimas Türgi. Teoreetiliselt ohustab nende võitu vaid Avo Keele juhendatav Läti koondis, kes oli laupäeval 3:1 üle Belgiast.

B-grupis, kuhu kuulub ka Eesti koondis, tõusis eilse 3:2 võiduga Hispaania üle esikohale Holland. Eesti on kahe võidu ja kahe kaotusega kolmas, Horvaatia lootused on õhkõrnad.

Eeldatavalt kõige tugevamas C-grupis on võrdselt kolm võitu kogunud Valgevene ja Tšehhi. Edasipääsust unistab võidu vähem saanud Ukraina, Soome on kaotanud kõik neli kohtumist.

Homme reisib Eesti koondis Hollandisse, kus võõrustajad püüavad nädal tagasi saadud kaotuse eest revanši. «Osa mehi on alles kaheksa päeva trenni teinud, nüüd tuleb paar päeva juurde ja loodan, et meie vorm ka tõuseb,» avaldas Ardo Kreek.

Otseülekanne kolmapäevasest kohtumisest Hollandiga algab Kanal 12s ja postimees.ee-s kell 20.25.

Naiskond minetas edasipääsulootuse

Esimest korda Euroopa Hõbeliigas mängiv Eesti rahvusnaiskond kaotas laupäeval Tartus 1:3 (8:25, 23:25, 25:21, 13:25) Kreekale. Eesti resultatiivseimana tõid Liis Kullerkann ja Nette Peit 13 punkti. Eesti on saanud ühe võidu ning on B-grupis kolmandal kohal.
Eestlannade võimalus Hõbeliiga finaali pääseda oli kadunud juba enne kohtumist Kreekaga. Kui algselt pidid edasi pääsema mõlema alagrupi kaks esimest, siis nüüd selgitavad liiga võitja mõlema grupi esimesed naiskonnad. Põhjuseks Euroopa Võrkpalliliidu saamatus leida finaalturniiri korraldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles