Vettel: F1 sari pole enam see, millesse ma kunagi armusin (4)

Postimees Sport
Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Ferrari piloot Sebastian Vettel on tõeliselt pettunud kohtunike otsuses, tänu millele kaotas ta möödunud nädalavahetusel Kanada GP-l võidu.

Vettel oli kogu sõidu jooksul esikohal ning suutis Hamiltoni enda seljataga hoida. Sõidu teises pooles eksis Vettel aga ühes kurvis ning tuli rajale tagasi väga ohtlikult Hamiltoni ette, tekitades ohtliku olukorra.

Vettel suutis pärast seda olukorda küll liidriks jääda ja ka sõidu esikohal lõpetada, aga kohtunikud määrasid olukorra eest Vettelile viie sekundilise ajatrahvi, mille tõttu langes sakslane Hamiltoni järel teiseks.

«See otsus oli täiesti vale. Ma ei taha sellises sarjas osaleda. Kohtunikud röövisid minult selle võidu. Kogu vormel 1 sari on muutunud, me ei või isegi raadios enam välja öelda, mida me tegelikult mõtleme. See on täiesti vale,» rääkis Vettel BBC-le.

«Mina arvan, et ma ei teinud midagi valesti, tegu on võidusõiduga ja ilmselgelt sa pead hoogu maha võtma, kui sa ei taha aeglasemale masinale ees sisse sõita. Ei saa ju lihtsalt teisele masinale sisse sõita, Lewis pidigi hoogu vähendama, et mulle mitte sisse sõita, aga see pole ju minu viga,» rääkis Vettel.

«Praegune F1 sari ei ole see, millesse ma armusin, kui ma seda noorena vaatasin. Loomulikult teeb see mulle haiget, sest praegune olukord puudutab otseselt ka minu tulemusi,» seletas Vettel.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles