Treeneritööga on kõik: Anti Saarepuu hakkab vedama Haanjamaa spordikeskust (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Anti Saarepuu
Anti Saarepuu Foto: Tairo Lutter

Rõuge valla kodulehe teatel asus tänasest sihtasutuse Haanjamaa Sport juhatuse liikmena tööle Anti Saarepuu, kelle peamiseks tööülesandeks on Haanja puhke- ja spordikeskuse töö korraldamine ning keskuse arendamine. Sellega on vähemalt praeguseks lõppenud Saarepuu karjäär suusatreenerina.

«Jah, treeneritööga on kõik,» ütles viimastel aastatel lõviosa Eesti koondislasi juhendanud Saarepuu Postimehele. «Ajad on keerulised, suusaliidus pole murdmaasuusatamisel praegu isegi alajuhti. Töö sihtasutuses tähendab mulle uut väljakutset.»

Niigi räsitud Eesti murdmaasuusatamine on jõudnud sisuliselt nullseisu. «Järgmist treenerit suusatajatel veel pole. Eks aitan Markot-Raidot (Marko Kilp ja Raido Ränkel - toim) ja mõnda nooremat meest jõudumööda kõrvalt, konsulteerin natuke treeningplaanide osas. Raido proovib laskesuusatamist, Marko äkki saab suvel koos venelastega harjutada,» mõtiskles Saarepuu.

Eesti suusatamist tabas tõeline tagasilöök läinud talvel, kui Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil jäid veredopingu kasutamisega vahele Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Lisaks tunnistas hiljem dopingu kasutamist ka Algo Kärp.

Team Haanja treenerina töötanud Saarepuu kinnitas Seefeldis antud pressikonverentsil, et tema polnud hoolealuste dopingutarvitamisest teadlik.

Saarepuu tõdes, et terve kevad oli raske ja väga stressirohke ning kui Haanjamaal hakati sügisel loodud sihtasutusele juhti otsima, otsustas ta kandideerida.

«Täna oli esimene tööpäev ja olen otsusega väga rahul. See ametikoht on minu jaoks väga põnev. Saan olla lemmikala suusatamisetga jätkuvalt seotud ning suure plussina rohkem kodus perega olla,» lausus Saarepuu.

Rõuge valla kodulehel avaldatud teate kohaselt on uue juhi üks suuremaid töid piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise meetme (PKT) suurprojekti «Haanja puhke- ja spordikeskuse väljaarendamine aastaringseks spordi-, turismi- ja puhkekeskuseks» elluviimine koos Rõuge vallavalitsusega aastani 2021.

Saarepuu valla kodulehele: «Keskus tuleb panna toimima aastaringselt, see tähendab, et mõelda tuleb suurelt ja julgelt ning kuskilt lihtsalt pihta hakata. Haanja puhke- ja spordikeskusest peab saama spordisõprade jaoks tõeline tõmbenumber, et siia tuleks nii rahvast kui suuremaid üritusi.»

Kodulehe teates on ka kirjas, et isegi kui keskuses kohe esimestel kuudel suuri ja silmapaistvaid investeeringuid tegema ei hakata, saab palju ära teha ka vähemaga: näiteks spordikeskuse ümbrus ja metsarajad peavad olema korras ja hooldatud ka lumevabal ajal, et inimestel oleks meeldiv siia kasvõi jalutama tulla. Praegu käivad siin suviti treeningutel küll erinevad spordilaagrid, kuid mittesportlastele pole pakkuda suurt midagi peale discgolfi mängimise ja poolekilomeetrise kergliiklustee.

Loomulikult ei jäta kirglikust suusasportlasest juht tähelepanuta ka talveperioodi: «Haanjamaa täidab igasuguse kahtluseta Eestimaa lumepealinna rolli, oleks patt looduse poolt meile kätte mängitud trumpe ­– pikk lumeperiood käsikäes maalilise maastikuga – kasutamata jätta.» Samuti kinnitab Saarpuu, et on väga huvitatud kaasa lööma mitte ainult Haanja suusakeskuse, vaid kogu Rõuge valla sporditegevuste edendamises.

Eelnimetatud PKT suurprojekt toob Haanja puhke- ja spordikeskusesse palju uut ja huvitavat, suurimate investeeringutena rajatakse tehislume tootmise ja säilitamise süsteem ning uus kergliiklustee.

SA Haanjamaa Sport nõukogu liige, Rõuge vallavolikogu esimees Aigar Kalk väljendab rõõmu, et spordikeskuse juhiks sai just Saarepuu ning keskuse tegevused saavad uue hingamise: «Nõukogu valis Anti välja suurte lootustega. Temasuguse spordimehe oskuste ja kogemuste rakendamine just meie vallas, kus on maakonna ja kogu Eestimaa parimad looduslikud tingimused suusaspordi harrastamiseks, on meile suur rõõm ja au. Hea meel on ka selle üle, et lõpuks on olemas inimene, kelle jaoks Haanja puhke- ja spordikeskuse arendamine on põhitöö – seni on sellega tegelenud erinevad inimesed oma muude tegemiste kõrvalt.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles