Laupäeval saab Tartus Kristjan Ilvesega suusahüppeid harjutada

Postimees Sport
Copy
2020. aasta Tokyo olümpia tõrvik
2020. aasta Tokyo olümpia tõrvik Foto: Scanpix / AFP

Laupäeval, 15. juunil toimub Tartus Tamme staadionil TV 10 Olümpiastarti 48. hooaja finaaletapi raames olümpiapäev. Kell 10.30 algaval olümpiapäeval saavad igas vanuses huvilised end proovile panna erinevatel spordialadel, kohtuda olümpiasportlastega ning sporditurul ostelda. Üritus on tasuta.

Olümpiapäeva raames saab end proovile panna ka erinevatel aladel – näiteks tutvustab kahevõistleja Kristjan Ilves koos oma treenerist isaga suusahüppeid, sisesõudmise maailmameistrivõistlustel kuldmedaleid võitnud Kaisa Pajusalu sõudmist ning BMX ratta põnevusrajal saab oma osavuse proovile panna Rene Mandri, Caspar Austa ja Siim Kiskoneni ergutamise saatel. Ühtlasi on olümpiapäeval esindatud laskmine, iluvõimlemine, võrkpall, slackline ning 2024 Pariisi olümpiamängude kavva kandideeriv breiktants.

Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi ühisel alal saab kohtuda erinevate sportlastega, uudistada olümpiameeneid, lahendada ristsõnu ning proovida vehklemise reaktsioonikiiruse treeningvahendit. Sporditurul saab igaüks osta, müüa ja vahetada sporditarbeid, käsitöölaadal aga meisterdada.

Tamme staadionil toimub lastevõistlus nendele, kes veel TV10 Olümpiastarti võistlustel osaleda ei saa (sündinud 2009 ja hiljem). Palliviske ja kaugushüppe tulemuste põhjal saadud punktid liidetakse ja punktide alusel pääsevad 8 paremat tüdrukut ja 8 paremat poissi võistlema peaareenil toimuvale 60m jooksule. Iga osaleja stardinumbrit kaunistavad olümpiarõngad ning kõik osavõtjad saavad auhinna! Võistlusele registreerida saab siit või võistluspäeva hommikul kohapeal.

Olümpiapäev tugineb kolmele sambale: olümpiaväärtused, aktiivne liikumine ja uute spordialade avastamine. Olümpiapäevaga tähistatakse nüüdisaegse olümpialiikumise algust 1894. aastal, kui 23. juunil kiideti Pariisis Sorbonne’is ühehäälselt heaks Pierre de Coubertini ettepanek hakata taaskorraldama olümpiamänge ja asutati Rahvusvaheline Olümpiakomitee.

Rahvuslikud olümpiakomiteed üle maailma tähistavad olümpiapäeva erinevaid üritusi korraldades, kusjuures vastavalt kohalikele oludele võib olümpiapäeva tähistada ka mõnel muul päeval. Kuna Eestis peetakse 23. juunil jaanipühasid, tähistataksegi olümpiapäeva sedapuhku Tartus 15. juunil, kus leidub aktiivset tegevust kogu perele.

TV10 Olümpiastarti finaaletapp algab laupäeval Tamme staadionil kell 12, liidrikohal on pärast 4. etappi esimeses grupis Rakvere Reaalgümnaasium 21921 punktiga. Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles