Tommi Mäkinen mõistab, miks Tänak uue lepinguga kiirustab

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak (paremal) ja Tommi Mäkinen (vasakul).
Ott Tänak (paremal) ja Tommi Mäkinen (vasakul). Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Toyota autorallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen mõistab, miks tema praegune esisõitja Ott Tänak, kellel lõppeb käimasoleva hooajaga leping, tahab tulevikuplaanid võimalikult varakult selgeks rääkida.

Kui tavaliselt hakkavad sõitjad järgmise hooaja üle arutama pärast suvepuhkust ehk Soome ralli paiku, siis eestlase eesmärk on plaanid selgeks saada juba puhkuse ajal ehk pärast käimasoleva nädala lõpus peetavat Sardiinia rallit. Nii saab keskenduda hooaja teises pooles täielikult MM-tiitli jahtimisele.

Mäkinen saab Tänakust aru. «Ma mäletan, et enda sõitjakarjääri ajal mõtlesin pidevalt tulevikule. Ott ei soovi sellele mõelda, vaid tahab keskenduda sõitmisele. See on üks täiendav asi,» rääkis Mäkinen portaalile Rallit.fi.

«Ott ei pea pidevalt mõtlema lepingulistele küsimustele, kuna tal on niikuinii WRC-sarjas tulevikku. Millises suunas, seda ei tea keegi (kuni ta teeb otsuse). Ma usun, et teda soovivad mitmed meeskonnad. See on päris selge,» ütles neljakordne maailmameister.

Lisaks Toyotale on kindlasti Tänaku teenetest huvitatud ka eestlase eelmine tööandja M-Sport.

Mäkinen pole veel mõelnud järgmisel aastal meeskonda kuuluvatele sõitjatele, kuid üks on kindel: Toyota tahab jahtita tiitlit. «Kui Ott tahab jõuda kokkuleppele, siis oleme valmis selle küsimusega kohe edasi minema. Teiste sõitjate olukorda analüüsime pärast Soome rallit,» viitas Mäkinen 1.–4. augustini sõidetavale etapile.

Lisaks MM-sarja üldarvestuses teist kohta hoidvale Tänakule kuuluvad tänavu Toyota meeskonda ka viiendal real paiknev põhja-iirlane Kris Meeke ja kaheksandal positsioonil asuv soomlane Jari-Matti Latvala.

Autoralli MM-sarja kaheksas etapp Sardiinia ralli on kavas 13.–16. juunil.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 140
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 132
  4. Elfyn Evans (M-Sport) 65
  5. Kris Meeke (Toyota) 56
  6. Teemu Suninen (M-Sport) 44
  7. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  8. Jari-Matti Latvala (Toyota) 38
  9. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  10. Esapekka Lappi (Citroën) 34
  11. Dani Sordo (Hyundai) 26

Meeskonnad:

  1. Hyundai 202 punkti
  2. Toyota 182
  3. Citroën 158
  4. M-Sport 122
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles