Kolm naisjalgratturit süüdistavad tiimijuhti ahistamises (2)

Christopher Krutto
Copy
Naiste jalgrattavõistlus
Naiste jalgrattavõistlus Foto: Paul Gilham / AFP

Kolm endist naiste jalgrattatiimi Health Mate Ladies Teami liiget süüdistavad tiimijuhti Patrick Van Gansenit ahistamises, vahendab Cyclingnews.

23-aastane Chloë Turblin (Prantsusmaa), 38-aastane Sara Mustonen (Soome) ja 23-aastane Esther Meisels (Iisrael) on esitanud rahvusvahelisele jalgrattaliidule (UCI) ametliku kaebuse Van Ganseni kohta.

Esimesena esitas UCI-le aprillis kaebuse Turblin. Tema algses kaebuses olid toodud välja rikkumised töötingimuste ning halva kohtlemise üle, aga hiljem lisandus nendele ka süüdistus ahistamise osas. 

Järgmise ratturina esitas mais kaebuse Mustonen, kes süüdistas Van Gansenit vaimses ning seksuaalses ahistamises. Mustoneni sõnul tunnetas ta peatselt pärast tiimiga liitumist, et kõik ei ole korras. «Seal tiimis on palju asju, mis muret tekitavad, aga kõige suuremateks on psühholoogiline ning seksuaalne ahistamine. Ma esitasin kaebuse, sest soovin, et Van Gansen peatataks,» sõnas kogenud Soome rattasportlane.

Ka Meisels süüdistab Van Gansenit vaimses ning seksuaalses ahistamises. Meisels oli sunnitud elama tiimile kuuluvas majas, sest tal polnud raha enda elamise soetamiseks. Selgus, et samas majas elab ka tiimijuht. Rattur rääkis, et pidi taluma pidevaid seksuaalse alatooniga kommentaare ning Van Gansen soovis, et noor naine teda pidevalt kallistaks ning musitaks. 

Van Gansen lükkas kõik süüdistused tagasi, kuigi tunnistas, võib vahel natuke liiga kergelt ärrituda ning häält tõsta. «Mul on väga head suhted kõigi oma ratturitega, kuid nende kolme ratturiga ma hästi läbi ei saanud. Ma ei katsunud neid kunagi ega teinud nende suunas seksuaalseid märkusi,» ütles tiimijuht.

Praegu tiimis olevad ratturid allkirjastasid avalduse, kus on kirjas, et nemad ei ole näinud ega kogenud Van Ganseni poolt ahistavat käitumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles