Sé​bastien Ogier Postimehele: 99 protsenti on tõenäosus, et lõpetan pärast järgmist hooaega karjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sébastien Ogier on peas selgeks mõelnud: lahkumisetendus tuleb järgmisel hooajal.
Sébastien Ogier on peas selgeks mõelnud: lahkumisetendus tuleb järgmisel hooajal. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP

Prantsusmaa autosport ja Sé​bastien. Olgu siis Loeb või Ogier, mõlemad on WRC-sarjas sinivalgepunast trikoloori kõrgel hoidnud. Seda juba 15 aastat järjest. Postimees vestles ülemöödunud nädalal toimunud Portugali etapil viimasel kuuel aastal autoralli maailmameistriks kroonitud Sé​bastien Ogier’ga ja uuris: kui kaua mees veel jaksab ja tahab tippsporti teha?

Kõige teravamas tipus terve kümnendi kihutanud Ogier mängis aastatel 2009–2011 Citroënis kaasmaalase Sé​bastien Loebi järel teist viiulit. Aasta 2012 oli Volkswageni Motorspordis sisseelamiseks. Järgnesid sealsamas Volkswagenis ja hiljem ka M-Spordis unelmate aastad. Tänavusel hooajal ehk kaheksa-aastase pausi järel annab 35-aastane prantslane gaasipedaalile valu Citroënis.

«Olen kümne aastaga väga palju muutunud, nii sportlase kui ka inimesena. Muidugi olen praegu konkurentsivõimelisem kui kümme aastat tagasi. Nüüd on mul kogemused ja saavutused, olen palju rahulikum inimene,» võrdles Ogier minevikku tänapäevaga, jätkates seejärel: «Ralli on endiselt spordiala, mida armastan ja millele keskendun sajaprotsendiliselt. Aga see on mu elus teisel kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles