Ricciardo meenutas kolme aasta tagust intsidenti: Hamilton surus mind peaaegu seina

Kris Ilves
, reporter
Copy
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Austraalia vormelisõitja Daniel Ricciardo võrdles möödunud pühapäeval Kanadas aset leidnud intsidenti Sebastian Vettel ja Lewis Hamiltoni vahel kolme aasta taguse Monaco etapiga. Toona olid peategelased Hamilton ja Ricciardo.

Kanadas liidrikohal sõitnud Vettel eksis paarkümmend ringi enne võistluse lõppu, kui sõitis murule ja tuli seejärel napilt Hamiltoni ette. Kokkupõrget ei toimunud, ent Ferrari sõitja sai kohtunikelt ebaturvalise rajale naasmise eest viiesekundilise ajatrahvi, mis röövis sakslaselt hooaja esimese etapivõidu.

«Kui Vettel oleks pärast rajale naasmist pisut vasakule pööranud, oleks ta pirueti teinud,» sõnas Ricciardo portaali PlanetF1.com vahendusel. «Kui ta oleks muru peal pidurdanud, oleks ta samuti pirueti teinud. Lewisel polnud palju ruumi, aga siiski piisavalt,» lisas austraallane.

Tänavu Renault’ga kihutav, kuid kolme aasta eest Red Bullis olnud Ricciardo meenutas 2016. aasta Monaco etappi, kus Hamilton käitus temaga samamoodi nagu Vettel nüüd Kanadas. Toona kohtunikud karistusi ei määranud, nimetades kõnealust intsidenti «raskeks võidusõidu olukorraks».

«Mul oli identne olukord Monacos,» alustas Ricciardo. «Hamilton pidi algul turvaalale minema ja pärast surus ta mind peaaegu seina. Hamiltoni olukord minuga oli pingelisem kui Vetteliga. Tema ei saanud karistust, see oli hea. See oli raske võidusõit,» märkis Ricciardo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles