Latvala avaldas nipi, kuidas autos valitseva põrgukuumusega toime tulla

Toimetas Silver Tabo
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Toyota meeskonna rallisõitja Jari-Matti Latvala rääkis WRC ametliku kodulehekülje vahendusel täna õhtul algavast hooaja kaheksandast etapist Sardiinia rallist ning avaldas muuseas, kuidas tulla toime autos valitsevate kuumade oludega.

«Sardiinia on üks hooaja kuumemaid etappe. Mõnikord kerkivad ka Soomes temperatuurinäidud üle 30 kraadi, kuid erinevus on see, et sel nädalal ootavad ees üsna kurvilised teed. Soomes on sellistel puhkudel väljas palav, kuid autos pole olukord niivõrd hull. Sa sõidad niivõrd kiiresti, et õhk käib autos hästi ringi,» tunnistas Latvala.

«Sardiinias on kurvilised teed ning õhk ei tule niivõrd hästi autosse sisse ja samuti on siin palju tolmu,» tõi 34-aastane soomlane välja erinevuse ja lisas, et kõik piloodid on heas vormis, mistõttu pole raskete oludega kohanemine nende jaoks niivõrd suur probleem.

Seejuures avaldas Latvala ühe nipi, kuidas ta kuumusega hakkama saab. «Meil on mentoolipihusti, mida kasutame tulekindla aluspesu peal. See kõlab imelikult, aga kui sul on väga kuum ning hakkad higistama, siis toimib mentool väga hästi ning teeb olemise jahedamaks. See on tõesti hea,» tõdes soomlane.

Sardiinia ralli esimene kiiruskatse on kavas täna õhtul algusega kell 20. Kogu nädalavahetuse jooksul on võimalik end sündmuste käiguga operatiivselt kursis hoida Postimehe ralliblogi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles