Eesti sulgpallurid tegid Euroopa Mängude peaproovil hea võistluse

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Raul Must.
Raul Must. Foto: Martti Vaidla

Euroopa karikasarja kõrgeimasse kategooriasse kuuluval turniiril Hispaanias jäid nii Kristin Kuuba kui Raul Must jagama 9. kohta. Mõlema jaoks oli see viimane võistlus enne ülejärgmisel nädalal algavat hooaja ühte tippsündmust - Euroopa Mänge.

Kristin Kuuba (BWF 61) sai avaringis väärt võidu maailma 47. reketi ja võistlustel neljanda asetusega Neslihan Yigiti üle Türgist 21:18, 22:20. Yigitiga kohtub Kuuba ka Euroopa Mängudel, kus mõlemad on loositud samasse alagruppi. Eilse võiduga on nende omavaheliste mängude seis 3:1 Kuuba kasuks. Kaheksandikfinaalis kohtus Kuuba noore Tai mängija, noorte olümpiamängudel pronksi saanud, Phittayaporn Chaiwaniga. Kuuba Chaiwani mängustiili vastu rohtu ei leidnud ja pidi leppima 7:21, 11:21 kaotusega.

Raul Must (BWF 91) kohtus esimese ringi mängus kvalifikatsioonist põhiturniirile jõudnud 17-aastase hispaanlase Marc Cardonaga (BWF 482), kelle alistamiseks läks Eesti esireketil vaja kolme geimi 21:11, 9:21, 21:14. Kuueteistkümne parima seas mängis Must maailma edetabelis 59. kohal asuva Victor Svendseniga Taanist. Must sai mängu alguses eduseisu, kuid taanlane tuli järele ning suutis esimese geimi lõpupunktid kindlamalt mängida ning ka teises geimis initsiatiivi hoida võites Musta 22:20, 21:15.

Euroopa Mängude sulgpalliturniir algab 24. juunil. Lisaks Kuubale ja Mustale kvalifitseerusid Euroopa Mängudele ka paarismängudes Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel ning meespaaris Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles