Endine klubikaaslane: Mart Poom oli alati kõige paremas vormis

Elu24
Copy
Eesti jalgpallimeeskonna väravavahtide treener Mart Poom. FOTO: Eero Vabamägi
Eesti jalgpallimeeskonna väravavahtide treener Mart Poom. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Endine Šoti jalgpallur ning praegune kommentaator Craig Burley mäletab endist kolleegi, Eesti koondise väravavahti Mart Poomi hea sõnaga, öeldes, et ta oli kõige paremas vormis väravavaht, keda teab.

Endine Šoti koondise poolkaitja Craig Burley, kes on mänginud ka Chelsea eest, on praegu spordikanali ESPN palgal, kus ta osaleb koos teiste endiste jalgpallurite ning spordiajakirjanikega igal õhtul toimuvas saates, kus arutatakse sellel päeval jalgpallimaailmas toimunu üle.

Saate lõpus on vaatajatele suunatud segment nimega «ESPN FC Extra Time», kus saates olijad vastavad inimeste Twitteri teel saadetud küsimustele. Eile õhtuses saates, mida vedas Sebastian Salazar, ning kus peale Burley oli ka endine Trinidad ja Tobago väravavaht Shaka Hislop, küsiti, kumb on raskem: kas mängida tugeva vihma või kõrge temperatuuriga.

Craig Burley
Craig Burley Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Shaka Hislop sõnas, et tema jaoks on halvem vihmas mängida. Burley küsis naljaga, miks, sest Hislop ju end kunagi väga ei liigutanud. 

Hislop vastas: «Nagu me juba eilses saates selgeks tegime, siis on väravavahid kõige paremas vormis.»

Burley: «See on tõsi, kui sa mängisid koos eestlasest väravavahiga Inglise kõrgliigas nagu mina, nimega Mart Poom. Ta oli kõige paremas vormis pallur, keda ma kunagi palliplatsil näinud olen.»

«Minu järel?» uuris Shaka.

«Sa oled natuke tagapool,» vastas Burley. «Ta oli uskumatu. Ta tegi kõikidele hooaja eelsete testidega ära. Ta oli suurepärane.»

Šotlane Craig Burley ja Mart Poom mängisid koos Derby Countys neli aastat (1997-2003). Kui Mart kuulus Derby koosseisu aastatel 1997-2003, pärast, mida ta liitus Sunderlandiga, siis Burley mängis Derbys terve Mardiga koosveedetud aja ehk 1997-2003, pärast, mida liitus ta Šoti kõrgliiga meeskonna Dundeega. 

Craig Burley lõpetas mängimise 2004, kui tema viimaseks meeskonnaks jäi Walsall. Ta mängis Šotimaa eest kokku 46 ja lõi kolm väravat. Lisaks sellele osales ta koondise eest ka 1996. aasta Euroopa meistrivõistlustel ja 1998. aasta MMil.

Mart Poom lõpetas karjääri 2009. aastal, kui tema viimaseks klubiks jäi Watford. Ta tegi koondises 120 mängu. Karjääri jooksul mängis Mart Poom ka Arsenalis ja lõi Sunderlandi eest värava just Derby Countyle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles