Kalev Kruus: Otepää triatloni jooksurada on põrgu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kalev Kruus
Kalev Kruus Foto: Helga-Liisa Oselin

15. juunil võistles IRONMAN 70.3 Otepääl 1200 inimest, nende hulgas lõpetasid võistluse tuntud eestlased Martin Veisman, Raivo E. Tamm, Robert Kitt, Märt Avandi ja Kalev Kruus.

IRONMANi hea eeskuju projektis osalev Martin Veisman kommenteeris vahetult pärast lõpetamist: «Rada oli super! Superraske, aga superäge ka ning vabatahtlikud olid tublid. Müts maha! Ilmaga vedas ka, sest teise jooksuringi ajal oli pilves. Tahtsin aega alla 05:40:00 ja tuli 05:17:16. IRONMAN Tallinnal osalemist veel vaatame.»

IRONMANi hea eeskuju projektis osalev Swedbank Eestis juht Robert Kitt lõpetas oma esimese IRONMANi võistluse ajaga 06:22:56: «Kõige raskem oli vastata ürituse peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni kutsele IRONMANi eeskuju projektis osalemise kohta jaatavalt. Aga võistlus - see on nii lahe! Ja ujumisega, tegelikult kogu tulemusega jäin rahule.»

Spordiajakirjanik Kalev Kruus: «Arvasin, et olen tugevamaks saanud, aga vist ei ole. Tahtsin unistustes läbida raja alla kuue tunni, aga see ei õnnestunud. Ma selle raja jooksja ei ole. Sellel rajal jooksmine on põrgu. Siiski arvan, et jooksin kiiremini kui eelmistel aastatel. Järgmisel aasta olen kindlasti stardis, tahan ikka selle kuue tunni piiri alistada.» Kruusi aeg oli 06:11:29.

Meestest võitis Rinalds Sluckis Lätist ajaga 04:11:38 ja naistest eestlanna Maria Jänese ajaga 04:46:08. 

IRONMAN 70.3. Otepää on neljandat korda toimuv triatlonivõistlus, kus osalejatel tuli läbida 1,9 kilomeetrit ujudes, 90 kilomeetrit jalgrattal ja 21,2 kilomeetrit joostes. Meeskondlikult osaledes läbiti distants kolme osaleja peale teatevõistlusena, kus iga osaleja läbis ühe ala. Ujumine toimus Pühajärves, rattarada viis läbi metsade ja üle mägede Kanepisse ning tagasi. Tõusuderohke jooksurada kulges piki Pühajärve kallast. Võistlejad finišeerisid Pühajärve SPA Hotelli pargis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles