Pressikonverents järelvaadatav: Martin Reim astus Eesti jalgpallikoondise peatreeneri kohalt tagasi (39)

Postimees Sport
Copy

Eesti Jalgpalli Liidu poolt kokku kutsutud pressikonverentsil teatati, et Martin Reim astub koondise peatreeneri kohalt tagasi.

«Mis iganes Eesti jalgpallile parem lahendus on, olen mina nõus. Ka sellega, kui meid aitab minu töökoha kaotus. Kasvõi sekundipealt. Aga kui on jätkuvalt minu abi vaja, olen valmis praegused rasked hetked üle elama ja edasi pingutama,» lausus Reim vahetult pärast Mainzis saadud 0:8 kaotust Saksamaalt.

Kinnitamata andmetel oli nii mõnigi EJL juhatuse liige kohe arvamusel, et tekkinud olukorras ei saa Reimiga koostööd jätkata. Laupäeval kohtusid Pohlak ja juhatuses A-koondise eest vastutav Tarmo Lehiste meeskonna treeneritega. Seejärel kutsuti eilseks kokku alaliidu juhatuse erakorraline koosolek.

Martin Reim otsustas nädal pärast 0:8 kaotust Saksamaale Eesti koondise peatreeneri ametist taanduda, teatades sellest esmaspäeval, 17. juunil. Otsus langetati koosolekul ning antud olukorrast teavitati avalikkust pressikonverentsil. Reim ise annab olukorra kohta pressikonverentsi homme, teisipäeval kell 11.00. 

Enne pressikonverentsi: 

«Täna, 17. juunil kell 22.00 algab A. Le Coq Arenal Eesti Jalgpalli Liidu konverentsikeskuses pressikonverents, mille teemaks on Eesti meeste koondise hetkeseis. Vabandame lühikese etteteatamise ja hilise algusaja pärast!» seisab EJL pressiteates.

«Pressikonverents algab kell 22 sellepärast, et jalgpalliliidu juhatuse erakorraline koosolek ei lõpe varem. Pressikonverents toimub vahetult pärast seda,» kommenteeris Postimehele jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Alaliidu president Aivar Pohlak lausus eelmisel teisipäeval vahetult pärast 0:8 kaotust EM-valikmängus Saksamaale: «Oleks väga rumal tõstatada see (Reimi vallandamise - toim) küsimus nii lühikese valiktsükli alguses ja pärast mängu Saksamaaga. Ükskõik, kui suurelt ka kaotasime.»

Kuid Postimehe kinnitama andmetel oli suur osa EJL juhatuse liikmeid teistsugusel arvamusel. Laupäeval kohtusid Pohlak ja juhatuses A-koondise eest vastutav Tarmo Lehiste ka koondise treeneritega. Tänaseks kutsuti kokku alaliidu juhatuse «kriisikoosolek».

Välistada ei saa ka võimalust, et Reim teatab ametlikult ise tagasiastumisest, ehkki ka tema rääkis pärast mängu Mainzis, et on valmis võimalusel vastutust edasi kandma.

48-aastane Reim nimetati koondise peatreeneriks septembris 2016. Ta kontos on 12 võitu, 7 viiki ja 15 kaotust. Mängijakarjääri jooksul jõudis ta kodumaad esindada rohkem (157 korda) kui ükski teine jalgpallur. Enne A-koondise tüüri haaramist juhendas ta ka Eesti U18, U21 ja U23 esindusi, samuti viis FC Flora kaks korda Eesti meistriks.

Postimees.ee näitab täna õhtul pressikonverentsi otsepildis!

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles