Autoringraja valitsev maailmameister istus Hyundai WRC masina rooli

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Gabriele Tarquini ja Andrea Adamo koos Hyundai WRC masinas.
Gabriele Tarquini ja Andrea Adamo koos Hyundai WRC masinas. Foto: https://twitter.com/Grouve_Sport

Turismiautode maailmakarikasarja tiitli võitis Gabriele Tarquini sai võimaluse testida Hyundai WRC masinat.

Sardiinias Alghero lähedal toimunud testipäeval istus Tarquini Hyundai i20 WRC masina rooli ning sai proovida maailma tipptasemel ralliautot kruusateedel. Kusjuures WTCR-sarja meistrile luges testil kaarti Hyundai meeskonna pealik Andrea Adamo.

Kõigepealt näitas Tarquinile võtteid ette Sardiinia MM-rallil kolmandaks tulnud Andreas Mikkelsen. «Ma olin väga vaimustuses sellest, kuidas Andreas sõitis. Sain seal aimduse kruusal sõitmisest,» rääkis Tarquini Autospordile.

«Ma ise olin väga aeglane. Ma ei tunne end kruusal üldse mugavalt, see on nii libe. Ma mõistsin veidi kiirendamise ja pidurdamise poolt, aga auto potentsiaali ma küll ära ei kasutanud,» rääkis Tarquini.

Enim üllatas ringrajasõitjat just auto juhitavus kruusal: «Auto oli uskumatult stabiilne ning kiirendused ja pidurdused olid midagi ulmelist. Ma ei saanud kurvidele väga hästi pihta, sest tahtsin kurvidesse hiljem keerata nagu asfaldil. Kruusal see ei toimi,» seletas Tarquini.

Ühtlasi kiitis ringrajasõitja ka oma kõrval istunud Adamaot: «Mina pole harjunud, et keegi kõrval mind segab. Läheb aega, enne kui sellega ära harjub! Andrea oli aga väga hea, ta ei kartnud üldse vaatamata sellele, et ma pole kruusal üldse hea. Ta ütles, et ma võtsin palju rohkem riske, kui Mikkelsen.»

Itaallane Tarquini võitis möödunud aastal turismiautode MM-sarja (WTCR), olles sama sarja võitnud ka aastal 2009 (siis kandis antud sari veel WTCC nime).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles