Järelvaadatav: ajaloo esimese Postimehe E-spordi turniiri võitis Nõmme Kalju proff

Postimees Sport
Copy

Täna toimus ajaloo esimene Postimehe E-spordi turniir FIFA19-s, milles osalesid Postimehe parimad ning Nõmme Kalju E-sportlased. Võitjaks osutus Nõmme Kalju tiimist Marko-Alari Lont.

Veerandfinaalid:

  • (PM) Erko vs (NKFC) NKFC_Maroco 0:4
  • (PM) Siim vs (NKFC) Henri 0:4
  • (PM) Kris vs (NKFC) NKFC_Henry 0:2
  • (PM) Kristo vs (NKFC) Jan Robert 2:1

Poolfinaalid (2-mängulised):

  • (NKFC) NKFC_Maroco vs (NKFC) Henri 2:0, 1:2
  • (NKFC) NKFC_Henry vs (PM) Kristo 5:1, 3:1

Finaal:

  • (NKFC) NKFC_Maroco vs (NKFC) NKFC_Henry 2:1

Enne turniiri:

Nõmme Kalju asutas 2019. aasta alguses Eesti esimese E-spordi meeskonna. Meeskonna sisu on kõva ning kõigile vastastele soovitakse tuul alla teha. 

NKFC eSPORTS TEAMi esimesteks liikmeteks on Eesti ühed parimad FIFA mängijad Henry William Heinola ning Marko-Alari Lont. Marko, tuntud ka kui «Maroco», on pea aasta teinud regulaarseid otseülekandeid Twitch.tv portaalis, mängides FIFA-t ning kasvatanud sellega ka regulaarse jälgijate kogukonna, vahendab JKKalju.

Mõlemad mängijad on võitnud mitmeid turniire, sealhulgas Eesti Virtuaalpallurite võistlussarjas ja Mängude Öö FIFA turniire. Henry hakkab kandma särginumbrit 24 ja tema eSportlase nimeks saab NKFC_Henry, Marko särginumber saab olema 11 ja tema eSportlase nimi on NKFC_Maroco.

NKFC kolmas liige on Jan Robert Janson, kes mängib Nõmme Kalju jalgpalli noorte tiimis. Jan Roberti näol on tegu noore ning pürgiva E-sportlase, kes osales ka äsja toimunud Nõmme Kalju XCUP-il. 

Tiimi mustaks hobuseks on Henri, kelle kohta ei õnnestunud reporteritel infot leida. Henrist võib osutuda kõva pähkel kõigile pureda.

Postimehe meeskonna avavahetuses astub üles Erko Litvjakov. Erko on Tartu Ülikooli üliõpilaste meistrivõistluste hõbe FIFA 18-s. Kuid väljaspool kodulinna piire pole mees veel võistlustulle astunud. 

«FIFA19 Tallinnas on minu jaoks tõeline väljakutse. Loodan hea mänguga teenida lepingu Postimehe tiimis, kus olen praegu testimisel,» ütles Erko. 

Positmehe spordiajakirjanik Siim Kaasik on sündinud strateeg ning miski ei vii teda verest välja. Vilunud jalgpallihuvilisena on ta maast madalast koostanud jalgpallialaseid ristsõnu. Nii ootamatu kui see ka ole, on lemmikmänguks jenga – seda võib mees lõpmatult ka üksi mängida. Kuid just jenga on õpetanud Kaasikule FIFA19 mängus nii vajalikku kanntalikkust. 

Postimehe võistkonna tugitala, samuti spordiajakirjanik Kris Ilvese teevad ohtlikuks kiire taip, osavad näpud ning võidutahe. Näppude osavust treenib  süntesaatoriklaviatuuri näppides. «Muusika mind ei häiri, igal hommikul klõpsutan pool tundi süntekat, mingit kindlat meloodiat ei ole ning volüümi olen ka maha keeranud – suvaline tuututamine ajaks naabrid üles,» rääkis ülikiirete sõrmedega FIFA19 spetsialist. 

Kristo on arenguvõimeline ning suure potentsiaaliga FIFA19 mängija. Ta on mees, kes näeb ka «ekraani taha». FIFA19-s on mehe eriliseks plussiks ootamatute situatsioonide loomine.

«Ma ei näe ekraanil mitte mehi ja palli, vaid minu jaoks liiguvad ekraanil tähtede ja numbrite kombinatsioonid. See on kindel eelis teiste mängijate ees,» rääkis Postimehe koondise ankrumees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles