Video: tiitlikaitsja Tšiili rihib kolmandat järjestikust karikavõitu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy

Brasiilias toimuval Lõuna-Ameerika jalgpalli suurturniiril Copa America alustas hiilgavalt tiitlikaitsja Tšiili koondis, kes alistas alagrupi esimeses kohtumises Jaapani 4:0.

Tšiili eest skoorisid Eduardo Vargas (2), Erick Pulgar ja Alexis Sanchez. Jaapan osaleb Copa Americal teist korda külalismeeskonnana. 1999.aastal ei pääsenad nad alagrupifaasist edasi. Pidades silmas järgmise aasta Tokyo olümpiamänge on Tõusva Päikese maa vutikoondis tänavu Brasiilias tugevalt noorendatud koosseisus. Noored jaapanlased kogenud Tšiili meeskonna vastu ei saanud. Tiitlikaitsjad haarasid mängu algusest initsiatiivi ning 41. minutil lõi Vargas nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse. Teisel poolajal lõid lõuna-ameeriklased veel kolm väravat ning võitsid matši 4:0.

Jaapanlaste koosseisus tegi kaasa ka nende tõusev täht Takefusa Kubo, kes sõlmis hiljuti Hispaania jalgpalligigandi Madridi Realiga viie-aastase lepingu ning alustab järgmist hooaega Reali «B» meeskonnas.

Kahel viimasel Copa Americal karika võitnud Tšiili meeskonna eesmärgiks on korrata 1945.-1947. aastatel Copa America kolm korda järjest võitnud Argentiina unikaalset saavutust.

Copa America C-grupis juhivad Tšiili ja Uruguai võrdselt 3 punktiga. Ecuador ja Jaapan on punktita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles