PM Amsterdamis. Video: Eesti 3x3 korvpallikoondis lõpetas MMi võiduga Venemaa üle!

Ville Arike, Amsterdam
Copy
Eesti 3x3 korvpalli koondis: MArtin Dorbek (vasakult), Karl-Johan Lips, Joonas Järveläinen, Rannar Raap.
Eesti 3x3 korvpalli koondis: MArtin Dorbek (vasakult), Karl-Johan Lips, Joonas Järveläinen, Rannar Raap. Foto: fiba.basketball

Eesti 3x3 korvpallikoondis sai Amsterdamis peetaval MMil silma pähe, kui alistas viimases alagrupimängus tulemusega 16:15 Venemaa. Edasipääsu minetasid eestlased aga juba hommikul, kui jäid skooriga 13:15 alla Ukrainale. Kokku kaotas Eesti MMil kolm ja võitis ühe matši.

Mängus Ukrainaga jäi Eesti taha 2:7, jõudis vahepeal viigini 9:9, kuid lõpp kuulus vastastele. Mängus Venemaaga alustasid eestlased aga kaitses hiilgavalt ning pääsesid nelja ja poole minutiga ette 7:1! Siis said venelased kahe kaugviske toel end käima ja jõudsid poolteise minutiga viigini 8:8. Jätkati tasavägiselt, ning Martin Dorbeku kolm sekundit enne lõppu visatud korv tõi võidu Eestile.

Vaata võidukorvi videot!

Alagrupi viimastes mängudes alistas Ukraina Mongoolia 18:17 ja Puerto Rico Venemaa 19:15. Kolm võitu kogunud Ukraina ja Puerto Rico pääsesid veerandfinaali. Järgnesid Mongoolia kahe ning Eesti ja Venemaa ühe võiduga. Eesti sai alagrupis Venemaa ees neljanda koha tänu omavahelises mängus saadud võidule!

Vaata MM-turniiri otsepildis FIBA YouTube'i kanalilt:

Eesti meeskond loositi rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA hinnangul surmagruppi koos Venemaa, Mongoolia, Ukraina ja Puerto Ricoga. Eestit esindavad Amsterdamis Martin Dorbek, Karl-Johan Lips, Rannar Raap ja Joonas Järveläinen.

Nii meeste kui ka naiste turniiril osaleb 20 riiki, kes on jagatud nelja viieliikmelisse alagruppi. Veerandfinaali pääseb iga grupi kaks paremat. Eestlastel on rahalises mõttes mängus vägagi palju, sest MMil kaheksa parema hulka jõudmine tagaks tiimile kaheks aastaks EOK ettevalmistusraha, mis sõltuvalt lõppkohast oleks 38 400 - 96 000 eurot mängija kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles