Eesti rannavollepaar Nõlvak-Tiisaar pääses esmakordselt EMile

Postimees Sport
Copy
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak (sinises) mängimas Kuala Lumpuri MK-etapil.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak (sinises) mängimas Kuala Lumpuri MK-etapil. Foto: FIVB/v0olley.ee

Täna avaldati rannavõrkpalli Euroopa Meistrivõistlustele saajad ning Eesti paar Gerrado's Toys Nõlvak-Tiisaar pääsesis oma karjääri jooksul esmakordselt Euroopa Meistrivõistluste finaalturniirile.

Viimati esindas Eestit EM finaalturniiril Vesik-Kollo 2013.a Klagenfurtis, kus teeniti 17. koht.

Vesik on käinud karjääri jookul kuuel EM valikturniiril, ja parim koht koos Kristjan Kaisiga 4. 2007 aastal Hispaanias. Kristjan Kais on osalenud ka Ragnar Pähniga 2008. aastal ja venna Kaarliga 1999. aastal. Seega alates 1993. aastast, mil toimus esimene EM finaalturniir on see Eesti paari 9. esinemine EM finaalturniiril.

Tänapäeval et EM finaalturniirile saada läheb arvesse nimekirja lukku löömise hetkel viimasest kuuest turniirist nelja parima tulemus. Kusti ja Mardi puhul teenisid EM koha 5. koht Sydney 3* turniiril, 9. koht Kuala Lumpuri 3* turniiril ja kaks 17 kohta 4* turniiridel Jinjangis ja Dohas, Kus viimasel võideti selle koha teenimiseks tol hetkel maailma rankingus teisel kohal olevaid lõunanaabreid Smedis-Samoilovsit.

EM finaalturniir toimub 5-11.08 Moskvas. Seal osalevad meeskonaad Austriast, Belgiast, Tsehhist, HIspaaniast, Saksamaalt, Itaalaist, Lätist, Hollandist, Norrast, Poolast, Serbiast, Sveitsist. Venemaalt, Ukrainast ja Türgist. Kokku vaid 16 riigist. Kokku osaleb 32 paari. Välja jäi palju riike, eesotsas Prantsusmaaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles