Õõvastavad kaadrid: Ameerika naisvabavõitleja käevigastus nõudis kirurgilist sekkumist

Postimees Sport
Copy
USA naisvabavõitleja Paige VanZant
USA naisvabavõitleja Paige VanZant Foto: Darryl Dyck / AP/Scanpix

2014. aastal UFC-sarjas debüteerinud ameeriklanna Paige VanZanti vabavõitluse karjäär on viiimastel aastatel kulgenud vigastusterohkelt.

25-aastane VanZant sai esimese tõsise vigastuse kärbeskaalus 2018. aasta jaanuaris. Siis murdis ta käevarreluu matšis Jessica Rose-Clarkiga. Sellest sai alguse piin, mis jätkub tänagi.

Pärast kaotatud kohtumist tehti VanZantile operatsioon, kuid vigastus ei paranenud. Poole aasta möödudes pidi Ameerika naisvabavõitleja uuesti lõikusele minema.

Käesoleva aasta jaanuaris võitis VanZant käelukuga Rahael Ostovichi, kuid märtsis tabas naist taas vigastus – seekord murdis ta küünarvarreluu. Ilmselt naases VanZant ringi liiga vara, sest möödunud neljapäeval läks ta jälle kirurgi noa alla.

Pärast operatsiooni avalikustas VanZant sotsiaalmeediakontol foto, kus on näha avatud käsivars ning luu külge on kinnitatud metallplaat.

«Niks-naks, nii see käib. Kõike võib juhtuda. Ja ikkagi tahan me veelgi rohkem võistelda,» kirjutas ameeriklanna.

VanZant tahab kolme kuu pärast tagasi ringis olla. Ta peab vastast väga hoolikalt valima, sest tema UFC lepingus on alles vaid üks matš, et teenida järgmine leping. VanZant on maailma edetabelis ühe võidu ja ühe kaotusega 14. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles