PM Düsseldorfis. Üks võistlus läks aia taha, teine ja tähtsam ootab ees

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Fie//bizziteam/Scanpix

«Aastad pole vennad, see on vehklemises täiesti tavaline. Vehklemise tulemuste dünaamika on nii lai, et täna võid olla kaotaja ja homme võitja,» nentis treener Peeter Nelis vehklemise EMi saalis Düsseldorfis elukogenult pärast seda, kui kõik Eesti naised põhiturniiri kahe esimese ringiga konkurentsist langesid ega pääsenud 16 parema hulka. Eelmisel aastal võeti samal võistlusel kolmikvõit.

Mullu viimasel hetkel koondisse pääsenuna üllatuskulla noppinud Katrina Lehis tunnistas siiralt, et võidukohustuse koorem rõhus. «Pinge oli suur. Eelmise aasta pärast, et pean tiitlit kaitsma. Üritasin sellele mitte mõelda, mingil määral see õnnestus, aga neid mõtteid tekkis ka tahtmatult,» ütles Lehis Postimehele tunnike pärast oma võistluse lõppu, kui oli esimesed emotsioonid üle elanud.

Ungarlannast sai Lehise ja Beljajeva kirstunael

Alagrupist said kõik meie naised kas päris olematu või natuke suurema närvikuluga edasi ja põhivõistluse tabel näitas intriigi: Lehis ja eelringide põhjal esimese asetuse saanud Julia Beljajeva võivad juba teises ringis kokku minna! Paraku seda ei juhtunud, sest tiitlikaitsja kaotas ungarlanna Dorina Budaile 12:13. Järgmises ringis alistas Budai skooriga 15:12 ka mulluse pronksinaise Beljajeva, kel enne seda oli kuue alagrupi- ja ühe põhiturniirimatši torgete suhe 41:12...

«Tundsin end päeva algusest saati väga hästi. Ka enne matši Budaiga polnud mul tunnet, et võin kaotada. Olin teda kogu aeg võitnud,» ohkas Beljajeva. Asjad võtsid halva pöörde kohe matši alguses. Ta sai peagi passiivsuse eest kollase kaardi ja see tähendas, et tuli ründama asuda. «Loomulikult mõistsin, et niisama ei saa midagi, peab võitlema. Ent niimoodi oli temaga väga ebamugav vehelda, Budai vastu on kontrarünnakute taktika sobivam,» nentis Beljajeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles