Eile lõppenud Premium liiga voor oli viimase 9 aasta publikurohkeim

Postimees Sport
Copy
Foto: Jana Pipar / jalgpall.ee

Premium liigas peeti teisipäeval ja kolmapäeval 16. voor, mis meelitas viie mängu peale kokku tribüünidele 3698 jalgpallihuvilist.

Vooru suurimaks publikumagnetiks oli teisipäevane FC Flora ja Nõmme Kalju lahing, mida jälgis A. Le Coq Arenal koguni 1673 pealtvaatajat. Ühtlasi tehti selle mänguga ka käimasoleva hooaja publikurekord, eelnev tippmark pärines 29. maist, kui FC Flora ja FCI Levadia derbit oli rahvusstaadionile kogunenud vaatama 1479 jalgpallisõpra.

Samuti sai uue publikurekordiga maha Tartu JK Tammeka, kes oli klubi 30. juubeli raames meelitanud tribüünidele 945 toetajat. Taaralinlaste eelnev rekord pärines eelmise aasta augustist, kui nende mängu Viljandi Tulevikuga jälgis UEFA karikate ringreisi käigus 924 inimest.

Ka kolm ülejäänud 16. vooru mängu suutsid tribüünidele meelitada korraliku arvu inimesi. Nii jälgis näiteks Viljandi Tuleviku 2:0 võidumängu Tallinna Kalevi üle kohalikul linnastaadionil 407 pealtvaatajat, Paide Linnameeskonna kohtumist FC Kuressaarega oli kohapeal tunnistamas 351 huvilist ning FCI Levadia matšile Narva Transiga oli tribüünidel kaasa elamas 322 vutisõpra.

Alates 2009. aastast, kui jalgpalliliit kõikide Premium liiga mängude pealtvaatajanumbrite kohta arvestust peab, on vaid ühel voorul kogunenud rohkem pealtvaatajaid kui sel nädalal - sedagi väga napilt, kui 2010. aasta 22. vooru jälgis kokku tribüünidel 3700 inimest. Keskmine pealtvaatajate arv mõlemal puhul seega mängu kohta 740 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles