Kas Hamilton püüab Schumacheri «võimatu» rekordi kinni?

Toimetas Silver Tabo
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Viiekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) usub, et on pärast käimasoleva hooaja suurepärast algust lähedal tippvormile, kuid püüab samas endiselt jätkata rekordite murdmist.

Tänavu on 34-aastane britt võitnud kaheksast etapist kuus ning jõudnud kõigest kümmekonna võidu kaugusele seni 13 aasta püsinud Michael Schumacheri kõigi aegade rekordile (91), mis tundus mõnda aega tagasi jäävat kindlalt püüdmatuks. Hamilton on praegu triumfeerinud 79 etapil.

MM-sarja üldarvestuses paikneb valitsev maailmameister 187 punktiga liidripositsioonil, edestades 36 silmaga soomlasest tiimikaaslast Valtteri Bottast. Kolmandal kohal asuv neljakordne sakslasest maailmameister Sebastian Vettel (Ferrari) jääb juba 76 punkti kaugusele. Sellest hoolimata rõhutab Hamilton, et tema parim vorm pole veel käes.

«Ma usun, et saan hästi hakkama, kuid tunnen alati, et suudan veelgi paremini,» rääkis britt sel nädalavahetusel peetava Austria GP eel Sky Sportsile. «Tunnen, et olen parem sõitja kui eelmisel aastal tänu nendele kogemustele, mida iga aasta kaasa toob,» tunnistas ta.

Kas sel hooajal kuus kaksikvõitu noppinud Mercedes jätkab Austrias sama hooga? «Ma arvan, et see on üks raskemaid etappe. Olen siin, et võita, kuid arvan, et Ferrarid tulevad meile lähemale – nende masin töötab erinevatel radadel erinevalt, nii et saab olema huvitav näha, kus me võrreldes nendega paikneme. Lisaks sellele võitis siin eelmisel aastal Red Bull (Max Verstappen – toim), nii et saab olema huvitav näha, kuidas neil läheb,» ütles Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles