Tšiili ralli võitja Takamoto Katsuta stardib Rally Estonial

, Reporter
Copy
Takamoto Katsuta SM Riihimäki rallil.
Takamoto Katsuta SM Riihimäki rallil. Foto: Toyota GAZOO Racing

Rally Estonial tuleb R5 autoga starti WRC2 klassis Tšiili ralli võitnud Takamoto Katsuta. Siiani on Katsuta võistelnud WRC2 klassis, kuid hooaja teises pooles stardib ta Saksa rallil WRC Yarisega kõige kõrgemas kategoorias. 

Esimese poole hooajast WRC2 klassis võistelnud Katsuta läheb nii Saksa kui ka Hispaania rallil kõige kõrgemas kategoorias starti WRC Yarisega.

Toyota WRC tiimi pealik Tommi Mäkinen: «Takamoto on sel aastal suuri edusamme teinud ning näidanud väga head arengut ja järjepidevust WRC2 klassis. Samuti sai ta WRC Yarisega Soome ralli sõitudel väga hästi hakkama, mistõttu oleme kindlad, et ta on valmis sammu kõrgemale astuma. Ootasime, et tema programm hooaja lõpuks paika panna ja näha tema arengut ning mul on väga hea meel, et saame lisada kaks rallit WRC autoga maailmameistrivõistlustel. Me teame, et need rallid on suureks väljakutseks, kuna Katsuta pole varem Saksamaal sõitnud ning Hispaanias sõidetakse nii kruusal kui asfladil. Me ei sea mingeid kindlaid eesmärke, vaid prioriteediks on tema sõiduoskuste arendamine ning tema õpetamine.»

Takamoto Katsuta: «Esiteks tahaksin tänada kõiki, kes on mind toetanud. Alates sellest, kui ma neli aastat tagasi rallit hakkasin sõitma, olen teinud väga palju tööd, et saada tulevaseks rallitšempioniks. Selle aja jooksul on olnud palju häid momente, kuid samas ka palju pettumusi. Nüüd saan enda ümber olevate inimeste toetusega suure sammu edasi astuda. Ma ei ole veel enda eesmärgini jõudnud, vaid seisan alles alguses. Samm-sammult omandan Yaris WRC-s vajalikku kogemust. Ma arendan ennast järjepidevalt, et tulevikus kõige kõrgemas kategoorias võistelda. Mul on enda eesmärgi nimel veel palju tööd teha, kuid olen kindel, et saan hakkama. Aitäh tugeva toetuse eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles