Verstappen uurimise alla läinud möödasõidust: kui sellist asja teha ei tohi, siis pole mõtet üldse kodust välja tulla (1)

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: DIEGO AZUBEL / EPA

Vormel 1 sarja üheksanda etapi Austriast võitis teist aastat järjest 21-aastane hollandlane Max Verstappen (Red Bull), kes möödus kaks ringi enne lõppu karjääri esimest võitu jahtinud 21-aastasest monacolasest Charles Leclercist. Möödasõidu olukord tekitas sõitjates aga vastakaid emotsioone. 

Kaks ringi enne võidukihutamise lõppu jõudis Verstappen Leclercile järgi ning suutis temast ka mööduda. Möödumise hetkel surus hollandlane aga Leclerci rajalt veidi välja, meeste vormelid põrkusid kergelt ka kokku. Kohtunikud võtsid antud olukorra uurimise alla.

«Sõit ise oli väga hea. Sõidu lõpus olid rehvid veidi liiga kulunud ning Max jõudis järgi. Kokkupõrke olukord las jääda kohtunike otsustada. Mina olin väljas ning eelmisel ringil jättis ta mulle sinna ilusti ruumi. Järgmisel korral aga enam mitte ja surus mind rajalt välja, mul polnud võimalik oma positsiooni kaitsta,» lausus Leclerc pärast sõitu, vahendab BBC.

Samas leidis sõidu võitnud Verstappen, et tema möödasõit oli igati määrustepärane ning igasugune kohtunike sekkumine on ebavajalik: «See on võidusõit! Kui me selliseid asju teha ei tohi, siis me võime sama hästi jääda koju ja üldse mitte sõitma tulla.»

Hetkel pole kohtunikud veel olukorra kohta otsust langetanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles