Tipphetked: Kanepi alistas pingelises mängus šveitslanna ja pääses Wimbledonis teise ringi (4)

Postimees Sport
Copy

Kaia Kanepi (WTA 76.) alistas Wimbledoni tenniseturniiri esimeses ringis šveitslanna Stefanie Vögele (WTA 97.) 5:7, 7:5, 6:4.

Kokku kaks tundi ja 24 minutit kestnud matš oli äärmiselt tasavägine. Esimest setti alustas Kanepi kohe servimurdega, kuid kaotas seejärel oma pallingugeimi otsa. Viiendas geimis suutis jällegi Kanepi murdega juhtima minna, kuid kaotas jällegi kohe järgmise geimi. Lõpuks suutis Vögele 6:5 eduseisul Kanepi ka kolmandat korda murda ning see tähendas avaseti võitu.

Teises setis läks Kanepi jällegi murdega 2:1 juhtima, kuid kaotas kohe järgmises geimis oma pallingu. Otsustava murde tegi eestlanna seisul 5:5, minnes setti 6:5 juhtima. Kuna Kanepi suutis järgmises geimis oma pallingut hoida, läks matš otsustavasse setti.

Kolmandat setti asus Kanepi 2:0 juhtima, kuid šveitslanna võitis seejärel kolm geimi järjest. Kanepi taastas oma eduseisu servimurranguga ja asus setti 4:3 juhtima. Šveitslanna viigistas seisu kohe järgmises geimis 4:4, kuid kaotas seejärel taaskord oma pallingu – 4:5. Kuna Kanepi suutis pallingut hoida, tähendas see matši 5:7, 7:5, 6:4 võitu.

Matši jooksul tegi Kanepi koguni 62 äralööki, kuid ka 61 topeltviga. Šveitslanna arvele kogunes 23 äralööki ja 36 topeltviga. 

Teises ringis kohtub Kanepi venelanna Anastasia Pavljutšenkova (WTA 46.) ning šveitslanna Belinda Bencici (WTA 13.) matši võitjaga.

Enne mängu:

Kanepi näol on tegemist kahekordse Wimbledoni veerandfinalistiga, samas kui Vögele pole Wimbledoni muruväljakutel varem esimesest ringist kaugemale jõudnud.

Mängu võitja kohtub venelanna Anastasia Pavljutšenkova (WTA 46.) ning šveitslanna Belinda Bencici (WTA 13.) matši võitjaga.

Otseülekannet matšist on võimalik jälgida Kanal 12 ja Postimees online vahendusel.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles