SUPER! Anett Kontaveit alistas Wimbledonis Heather Watsoni kahes setis! (2)

Postimees Sport
Copy

Täna kohtus Eesti naiste tennise esinumber Anett Kontaveit (WTA 20.) 27-aastase Suurbritannia tennisisti Heather Watsoniga (WTA 122.). Mäng toimus Wimbledoni esimesel väljakul. Kontaveit võitis rabedavõitu avaseti järel matši 7:5, 6:1. Kolmandas ringis kohtub eestlanna tšehhitar Karolina Muchovaga.

Esimeses setis tehti rohkesti vastastikku servimurdeid, kuid otsustava murde tegi seisul 6:5 Kontaveit. Eestlanna ammutas võidetud setist eneskindlust ning teises setis inglannast enam vastast polnud. Kontaveit mängis märgatavalt täpsemalt ning Watson oli sunnitud eksima. Ka serv ning tõrje olid eestlannal efektiivsemad kui esimeses setis. 

Kuigi Watson lõi 7 serviässa Kontaveidi nelja vastu, võitis eestlanna esimese servi punktidest tervelt 80 protsenti, vastane aga vaid 56 protsenti. Kontaveit tegi viis topeltviga, Watson patustas ühe topeltveaga. Punktidega oli Kontaveidi ülekaal mäekõrgune - 68:51! Kolmandas ringis kohtub Eesti esireket Karolina Muchovaga (WTA 68.) Tšehhist. See on Kontaveidile hea revanšivõimalus. Mäletatavasti kaotas Kontaveit Muchovale Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste avaringis 6:3, 2:6, 2:6.

Enne mängu:

Heather Watsoni muruväljakuhooaeg pole seni kulgenud kuigi hästi. Watson langes esimeses ringis välja nii Nottinghamis, Birminghamis kui ka Eastbourne`s. Enne üleeilset edu Wimbledoni avaringis Caty McNally üle tundis Watson murul viimati võidurõõmu juuni alguses kui alistas venelanna Jevgenia Rodina (siis WTA 67.) ja Madison Brengle`i (USA).

Anett Kontaveit on pidanud käesoleval hooajal muruväljakul neli kohtumist ja võitnud neist kaks. Kuid ka Anett pole viimasel ajal mängukindlusega hiilanud. Võit ameeriklanna Shelby Rogersi üle tuli samuti üllatavalt raskelt.

Väärib märkimist, et Heather Watson on kroonitud ka Wimbledoni tšempioniks. 2016. aastal võitis ta koos soomlase Henri Kontineniga segapaarismängu.

Kuigi tänases matšis on 27-aastase Watsoni lisarelvaks ka kodupubliku toetus, peavad kihlveokontorid siiski üsna selgeks soosikuks eestlannat (koef 1,35 vs 3,2).

Kontaveit alistas esimeses ringis ameeriklanna Shelby Rogersi (WTA 293.) kolmes setis 6:0, 3:6, 6:4. Watsoni vastaseks oli avaringis ameeriklanna Catherine McNally (WTA 165.), kelle ta alistas kahes setis tulemusega 7:6 (3), 6:2.

Kontaveit ja Watson on üksteisega kohtunud neljal korral ning mõlemad on saanud kaks võitu. Viimati kohtuti 2018. aasta jaanuaris mainekal Brisbane’i turniiril, kus Eesti esireket võttis kindla 6:0, 6:3 võidu.

Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad otse kõiki Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi Wimbledoni turniiri mänge!

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles