Cavendish: Tour de France’ilt eemalejäämine murdis mu südame

Postimees Sport
Copy
Mark Cavendish.
Mark Cavendish. Foto: Pete Goding/GodingImages/PA Images/Scanpix

Dimension Data meeskonna jalgrattatäht Mark Cavendish andis Twitteris teada, et tiimi otsus ta tuurilt välja jätta murdis ratturi südame.

«Mis ma oskan öelda?» kirjutas Cavendish enda Twitteri kontol. «Mu süda on murtud tiimi otsuse tõttu, mis jätab mu selle aasta Tour de France’ilt eemale. Nagu terve karjääri, ajastasin ma oma oma tippvormi spetsiifiliseks ajaks. Tänu sellele olen ma eesmärgid alati täitnud või väga lähedale neile jõudnud.»

«Pärast pikka ja rasket võitlust, mille käigus ma maadlesin terve eelmise aasta Epstein-Barri viirusega ning jälgisin väga spetsiifilist treeningkava, mille eesmärgiks oli juulis tippvorm saavutada, tundsin ma, et olin ideaalses positsioonis,» kirjutas tipprattur.

Cavendish jäeti meeskonna koosseisust välja, sest ta on viimased kaks aastat võidelnud Epstein-Barri viirusega ning meeskonna omanik Doug Ryder otsustas, et ei soovi mehe tervisega riskida.

Cavendish on Tour de France’i läbi aegade üks edukamaid rattureid, kelle arvel on sealt 30 etapivõitu. Ainsa mehena on temast rohkem etapivõite Belgia rattalegendil Eddy Merckxil, kelle arvele jäi karjääri jooksul 34 Tour de France’i etapivõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles