U17 käsipallikoondis lõpetas EMi pettumusega

Postimees Sport
Copy
Eesti U17 käsipallikoondis.
Eesti U17 käsipallikoondis. Foto: Eesti käsipalli liit

Göteborgis toimunud kuni 17-aastaste noormeeste Euroopa lahtistel meistrivõistlustel käsipallis sai Eesti koondis 23. koha. 

Viimasel võistluspäeval tuli 18:27 (7:14) alla vanduda Belgiale, kes tänu võidule Eestist ühe punktiga möödus.

Eesti alustas viimast kohtumist hästi ning Kristjan Luuk, Mihkel Lõpp ja Sergio-Silver Kreegimaa aitasid oma tabamustega meeskonna viiendaks minutiks 3:2 eduseisu. Mõlemad tiimid tegutsesid kindlalt kaitses, kuid eestlaste rünnak jooksis põhjalikult kinni. Koguni 11 minutit oldi väravata ning Belgia libises 7:3 ette.

Kui ühel pool platsi tegi hiilgepartii väravavaht Pierre Derudder, siis rünnakul oli pidurdamatus viskehoos valusa käega vasaksisemine Seppe De Cubber. Viimastel minutitel rebenes vahe veelgi ning puhkepausile mindi Belgia juhtimisel 14:7. Teine poolaeg ei alanud kahjuks paremini, sest vastased kasvatasid edu ka arvulises vähemuses.

Belgia juhtis 31. minutil juba 18:8. Hästi lülitus Eestil mängu Kent Benström, saades kirja EM-turniiri esimesed tabamused, kuid oluliselt vahe ei vähenenud. 43. minutil juhtisid belglased 25:14, ent Eesti hoidis vastaseid vahepeal kuus minutit kuival, mil Kreegimaa tabas kolm korda.

Lõpuvile kõlades olid tablool Belgia võidunumbrid 27:18. Kreegimaa viskas viis, Lõpp neli, Benström, Endrik Jaanis ja Aleksander Pertelson kaks väravat, Luuk, Nikita Makovei ja Lauri Land said kirja ühe tabamuse. De Cubber saatis eestlaste väravasse üheksa palli.

Eesti lõpetas EM-turniiri ning 23. kohaga, mis tähendas, et 24 meeskonna konkurentsis edestati vaid Suurbritanniat. Meie parim skoorija turniiril oli Kreegimaa 34 väravaga, järgnesid Pertelson ja Sigmar Seermann 24 ning Lõpp 16 tabamusega. EM-finaalis kohtuvad reede hilisõhtul Rootsi ja Fääri saared, pronksivõitja selgitavad Island ja Valgevene.

«Tänase mängu kohta midagi positiivset öelda ei saa. Eile tegime Austria vastu turniiri parima esituse. Eeldasin, et selle pealt läheb täna veel paremaks. Kukkus välja vastupidi – poisid olid loiud, võitlusvaim kuskile kadunud. Võibolla oli tegu pika turniiriga kogunenud väsimusega, aga tahtnuks kenamat lõppu,» tunnistas Eesti peatreener Martin Noodla.

«Tervikuna saime ühe võidu, ühe viigi ja kuus kaotust. Viimased kolm olid võidetavad mängud, seega ei saa tulemusega rahule jääda. Kõigil tuleb väga-väga kõvasti tööd teha ja seda ka elementaarsete pisiasjadega. Aasta pärast on U18 EM, peame tublisti arenema nii individuaalselt kui võistkondlikult,» vaatas Noodla tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles