Soomer Inglismaal teisel vabatreeningul kolmas

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: Vaclav Duska jr

Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) sõitis täna Inglismaal Donington Parkis Supersport klassi maailmameistrivõistluste kaheksandal etapil teises vabatreeningus välja kolmanda aja.

«Aga oli ka väga hea ring!» rõõmustas Soomer peale tänaste vabatreeningute lõppu. Esimesel treeningul sõitis ta välja 8. aja, kaotades esimesele Jules Cluzel'ile (GMT94 Yamaha), 0,792 sekundit. Teisel treeningul jäi Soomer samast konkurendist vaid 0,42 sekundi kaugusele.

«Tagarehvi valikus on meil jälle suur ja väike rehv,» selgitas ta. Hommikune kiire ring sõideti väiksema rehviga, peale seda prooviti suuremat, mis on seni paremini töötanud, kuid seekord ei olnud Soomeri sõnul tunnetus sugugi õige. Seda püüti kompenseerida vedrustusega, kuid ka see ei andnud tulemust. Teise treeningu lõpus vahetati väiksem rehv alla tagasi ning sellega tuli ka parim aeg. «Põhimõtteliselt olime teise treeningu lõpuks tagasi samas kohas, kust hommikul alustasime.»

«Homme proovime saada esiotsa tunnetust paremaks, sest praegu sõidan väga piiri peal,» ütles Soomer.

Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Vaclav Duska jr

«Selle nädalavahetuse esimene suur võit oli aga juba see, et ma eile üldse siia jõudsin,» ütles Soomer, kes alustas 1. juulil teenistust Kaitseväes ning kes sai Inglismaa etapil osalemiseks eriloa. «Tahan väga tänada Kaitseväge, et mulle selline võimalus anti,» sõnas Soomer, kes ajateenistuse esimesi päevi on tõeliselt nautinud.

Laupäeval sõidetakse Donington Parkis kolmas vabatreening (Eesti aja järgi kell 11:30), Superpole (13:40) ja pühapäevane võidusõit algab Eesti aja järgi kell 14:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles