Galerii: Flora alistas Premium liiga suures mängus igipõlise rivaali FCI Levadia

Postimees Sport
Copy

Täna kohtusid 106. Tallinna derbis FCI Levadia ja FC Flora meeskonnad. Mängus polnud kaalul rohkem ega vähem kui Premium liiga liidrikoht. Pikema õlekõrre tõmbas seekord Flora, kes alistas vastased seisuga 2:1. 

Järgneb aruanne, mida Postimees A. Le Coq Arenal 1124 pealtvaataja ees toimunud gigantide võitluses täheldas.

Kui eilsel pressikonverentsil teatas FC Flora peatreener Jürgen Henn, et meeskonnaga värskelt liitunud väravavaht Matvei Ignonen pole veel mängimiseks valmis, siis tänases algkooseisus oli just tema tiimi esikinnas. Levadia poolt tuli üllatusena Mark Oliver Roosnupu pingile jäämine, võib eeldada, et noort ründajat hoitakse eelseisva eurokohtumise tarbeks, kus kohtutakse Islandi klubi Stjarnaniga.

1. poolaeg. Tulist vastasseisu alustas domineerivama poolena FCI Levadia, kuid 17. minutil teenis FC Flora penalti, mida asus lööma meeskonna suurim väravakütt Erik Sorga. 19-aastane mängumees tähtsal hetkel ei vääratanud ning viis florakad 1:0 juhtima. Sorga jaoks oli tegemist selle hooaja 20. väravaga. Kaotusseisu jäämine mõjus Levadia meestele selgelt külma dušina, sest mõnda aega lasti Floral väga kergelt rünnakutele tulla. Nende õnneks ei suutnud florakad võimalusi realiseerida. Seitse minutit hiljem vigastas FCI Levadia keskväljamees Yurii Tkachuk enda hüppeliigest nii hullult, et pidi kohtumise pooleli jätma. Tema asenduseks toodi Marek Kaljumäe. Tundus, et vahetus mõjus Levadiale hästi, sest meeskond muutus ründefaasis taas aktiivseks ja omas mitut head võimalust seisu viigistamiseks.

2. poolaeg. Teine vaatus algas FC Flora taktikepi all ning 50. minutil kandiski raske töö vilja, kui nurgalöögi järgses pusimises saatis palli väravasse Frank Liivak. Üsna mitmel korral pääses Levadia halvimast tänu Sergei Lepmetsa suurepärastele tõrjetele. 61. minutil suutis FCI Levadia mängu tagasi tulla, kui Markus Jürgenson realiseeris Flora käemängu järel 11-meetri karistuslöögi. Hetk hiljem otsustas Aleksandar Rogic ründemängu elavdamiseks mängu tuua Mark Oliver Roosnupu, kes vahetas välja Rasmus Peetsoni. Oli selge, et kumbki tiim ei lepi võidust vähemaga ning see kajastus järgnevates vahetustes. 74. minutil astus Levadia poolt väljakule meeskonna värskeim täiendus Erick Andres Moreno Serna, kelle jaoks on tegemist Premium liiga debüüdiga. Neli minutit hiljem vahetas Rauno Alliku välja Flora teise värava löönud Frank Liivaku. Pall käis ühelt väljaku poolelt teisele, kuid 90. minuti täitudes oli FC Flora võit tõsiasi.

Ei grammigi halastust. Tänase vastasseisu selgeks märksõnaks oli robustsus. Kahe meeskonna peale teeniti kokku 6 kollast kaarti. Kusjuures kaks hoiatuskaarti Evgeni Osipovi nimele tähendas punast kaarti ja mängu lõppu. Peakohtunik Roomer Tarajev oli mitmes olukorras halastaja rollis, sest nii mõnigi tõsine viga jäi karistamata. Kõige suuremat pahameelt valmistas see kindlasti Flora peatreener Jürgen Hennile, kes väljendas mitmel korral valjuhäälselt enda emotsioone.

MÄNGUJÄRGSED KOMMENTAARID

FC Flora peatreener Jürgen Henn:

«Ma arvan, et meie kaitsemäng oli täna väga rahulik, vastastel tekkisid küll mõned võimalused, kuid kordagi ei tundunud, et väljakul oleks paanika olnud. Euromängule on tänasest kohtumisest kaasa võtta head kontrarünnakud, lahtisest mängust me väravaid ei suutnud seekord lüüa, kuid omajagu võimalusi saime nende abil luua,» kommenteeris Flora loots tänast mängu.

Matvei Ignoneni eelistamist Richard Alandi asemel sõnas Henn järgnevalt. «Otsus polnud kindlasti lihtne, hoolimata sellest, et Ignonen pole pikalt meiega treeninud, on tema tase meile teada. Tahtsime talle enne esimest euromängu mängupraktikat anda. Richard on küll tänavusel hooajal stabiilselt mänginud ja tal on palju potentsiaali, kuid hetkel arvan, et Matvei Ignonen on gramm parem.»

FCI Levadia peatreener Aleksandar Rogic:

«Pole minu otsustada, kas Sorga penalti oli õiglane või mitte. Aga minu arvates oli see ebaaus. Olen siin riigis piisavalt viibinud, et kõigest aru saada. Hooaja kõige olulisemas faasis teha vastastele selline kingitus nagu see penalti...Käsi oli väljaspool kasti. Kontrollige videost ise järele, mina juba vaatasin, sest muidu ma seda ei räägiks,» arvustas maruvihane Rogic kohtuniku kaheldavat otsust esimesel poolajal FC Flora kasuks.

«Kuidas? Kas see on jalgpalli huvides? Kui jah, siis mul pole sellega probleemi. Hästi tehtud! Flora peatreeneri ja meeskonna suunas pole mul ühtegi etteheidet. Nad on hea meeskond, Jürgen (Henn) on suurepärane peatreener ja mängijad on talendikad, nad tegutsevad ausa mängu põhimõtetel. Täna oli hea jalgpall, hea võitlus. Nemad omasid võimalusi ja meie omasime.»

Kui kohtuniku penaltiotsus esimesel poolajal välja arvata ja hinnata Levadia üldist esitust, vastas serblane: «Ei, selleta ei saa me mängust rääkida! Järgmine kord võib ju koheselt alustada 0:1 seisust, aga andke meile võimalus 90 minutiks õiglaseks jalgpalliks.»

«Muidugi me teame, et pallikaotuse järel peame selle tagasi võitlema, sest Floral on väga head üleminekud rünnakule. Seega ma pole rahul mitmete kontrarünnakutega, mis me vastastele andsime. Kuid üldjoontes kontrollisime tänast mängu täielikult. Lõime igast kohast ohtlikke võimalusi. Minu mängijad annavad endast parima ja treenivad kõvasti,» kommenteeris Levadia peatreener üldist meeskonna esitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles