Tiitlikaitsja Hispaania kindlustas finaalikoha

Postimees Sport
Copy
Hispaanlannad võitu tähistamas
Hispaanlannad võitu tähistamas Foto: AFP / Scanpix

Serbias toimuvatel naiste Euroopa meistrivõistlustel jõudsid finaali Hispaania ja Prantsusmaa naiskonnad. Samade võistkondade vahel toimus ka 2017. aastal toimunud finaal, kus jäi peale Hispaania koondis. 

Serbia pealinnas Belgradis toimuvatel naiste korvpalli EM-il mängisid esimeses poolfinaalis tunamullune finalist Prantsusmaa ja suur üllataja Suurbritannia. Võrdselt kulgenud avapoolaja järel panid prantslannad oma kogemuse maksma ning kindlustasid 63:56 numbritega omale finaalikoha. Kohtumise parimaks tunnistati Marine Johannès, kelle arvele kogunes 20 punkti. 

Teise finalisti selgitasid omavahel tiitlikaitsja Hispaania ja korraldaja riik Serbia. Hispaanlannad tegid vahe sisse kohe avaveerandist ning kõik näis minevat nende tahtmist mööda, kuid viimasel veerandil ärkasid ka võõrustajad. Viimasel veerandi keskpaigas näitas tabloo viiginumbreid 64:64 ning ees ootas dramaatiline lõpp. Valitsevad meistrid panid oma tahtmise siiski maksma ning võeti raske 71:66 võit. Astou Ndour viskas Hispaania tulemuslikumana 17 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles