Raptorsi peatreener Leonardi lahkumisest: ei saa süüdistada meest, kes tahab minna koju

Kris Ilves
, reporter
Copy
Toronto Raptorsi võiduka hooaja võtmemängija oli Kawhi Leonard, kes siirdub nüüd uutele jahimaadele. 
Toronto Raptorsi võiduka hooaja võtmemängija oli Kawhi Leonard, kes siirdub nüüd uutele jahimaadele. Foto: Ben Margot/AP/Scanpix

Kuigi ametlik info puudub ja pabereid pole määritud, räägivad Põhja-Ameerika korvpalliliiga NBA asjatundjad kindlas kõneviisis, et möödunud hooajal sealse finaalseeria parimaks mängijaks nimetatud Kawhi Leonard lööb käed Los Angeles Clippersiga.

Eelmisel kuul 28. sünnipäeva tähistanud Leonard tüüris kevadel Toronto Raptorsi klubi ajaloo esimese meistritiitlini, kui finaalseerias saadi mängudega 4:2 jagu kahe eelmise hooaja valitsejast Golden State Warriorsist. Leonardi leping Raptorsiga lõppes koos hooajaga.

Leonard kolib kõigi eelduste kohaselt sünnilinna. ESPNi korvpalliajakirjanik Adrian Wojnarowski kirjutab, et Leonard ja Clippers on lepingutingimustes juba kokkuleppele jõudnud ning pallivõlur sõlmib Los Angelese klubiga nelja aasta pikkuse kontrahti, mis on eksperdi andmetel väärt koguni 142 miljonit USA dollarit.

Ninanips Lakersile

«Ma arvan, et ei saa süüdistada meest, kes tahab minna koju,» kommenteeris Leonardi siirdumist Los Angelesse Raptorsi juhendaja Nick Nurse. «Ma ütlesin talle, et Torontos saavutatuga muutis ta paljude inimeste elu, eriti minu oma. Oleme kindlasti pettunud, aga samas teadsime, et Leonard lahkub. Ta mängis siin südamega ja teda oli uskumatult lõbus treenida.»

Aga et Leonard valis Clippersi, mitte Lakersi, on korvpallisõpradele kui välk selgest taevast, sest teda seostati eelkõige Los Angelese nimekaima klubiga. 16-kordne NBA meister Lakers, kelle viimane triumf pärineb aastast 2010, ihkab järgmiseks hooajaks kokku panna kõigi aegade tugevaimat tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles