PILTUUDIS: Ratta pooleks kukkunud Kasper Asgreen sai arstidelt loa Tour de France’i jätkamiseks

, Reporter
Copy
Kasper Asgreen kolmanda etapi finišis.
Kasper Asgreen kolmanda etapi finišis. Foto: Maxppp/PA Images

Deceuninck-QuickStep meeskonnas sõitev 24-aastane rattur Kasper Asgreen kukkus Tour de France’i kolmanda etapi viimastel kilomeetritel eriti õnnetult. Pärast peapõrutuse välistamist andsid arstid talle neljandal etapil osalemiseks rohelise tule.

Asgreen läbis pärast kukkumist esmaspäeva õhtul ning teisipäeva hommikul peapõrutust välistavad testid ning stardib ka neljandal etapil. 

Asgreen kirjeldas oma kukkumist Taani sporditelekanalile TV 2 Sport: «Sain autost just uue joogipudeli, kuid mul oli neid rattal juba kaks tükki. Hoidsin uut pudelit suuga ning nägin samal ajal pealtvaatajaid, kellele oma tühi pudel visata. Kui ma korraks maha vaatasin, et uus pudel hoidjasse asetada, sõitsin pea ees vastu liiklussaarel asuvat märki. See oli täielik algaja viga.»

Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et Asgreeni ratas murdus keskelt täiesti pooleks. Ratas, mis nüüd täiesti sõitmiskõlbmatu on, maksis ligikaudu 11 000 eurot.
 

Asgreeni ratas pärast märgile otsasõitu.
Asgreeni ratas pärast märgile otsasõitu. Foto: Brecht Decaluwé, Cyclingnews

Cyclingnews portaali andmetel sai Asgreen pärast kukkumist sõidu lõpetamiseks uue ratta ning finišist viidi ta kiirabiga haiglasse. 

«Ma olen loomulikult muljuda saanud, kuid mul oli õnne. Nüüd on suurim probleem pinges ja valusad lihased kaelas. Aga ma läbisin arstide hoole all kõik testid seega ma alustan täna sõitmist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles