Kõrvemaal peetakse kõrgetasemeline discgolfi võistlus

Postimees Sport
Copy
Foto: Erakogu

11-13 juulil toimub Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses selle aastase Euro Touri seitsmes etapp Estonian Open 2019, kuhu kogunevad kokku nii kohalik kui ka maailmatasemel koorekiht.

Esimest korda Estonian Openi ajaloos on Ameerika Ühendriikidest kohal 9 tipptasemel meesmängijat ning kokku 15 mängijat, kelle PDGA (Proffessional Disc Golf Association) reiting on üle suurmeistrit tähistava 1000 punkti. Kohal on kahekordne maailmameister Ricky Wysocki, maailma absoluutsesse tippu kuuluvad Eagle McMahon, Kevin Jones, Jeremy Koling, Luke Humphries, Brock Cummings, James Conrad ja Nate Perkins USA-st. Kindlasti pakuvad lombi tagustele mängijatele tihedat konkurentsi tippmängijad Soomest nagu Seppo Paju ja Väino Mäkela, valitsev Eesti Meister Albert Tamm ja Silver Lätt Eestist ning teised tugevad mängijaid Austriast, Belgiast, Taanist, Prantsusmaalt, Lätist, Norrast ja Rootsist.

Tänavusest võistlusest võtab osa ka 9 naismängijat. Parima reitinguga naine võistlusel on eestlanna Kristin Tattar, kes on sellel aastal võitnud juba neli Euro Touri etappi.

Estonian Open toimub ajaloos kuuendat korda. Eelmise 2017. aasta Estonian Openi võitis maailma esinumber Paul McBeth, kes edestas Eagle McMahonit ja Richard Wysockyt 9 viskega. Parima eestlasena jagas 10. kohta Prodigy Disc Europe tiimi mängija Siim Isup, kes jäi võitjale alla 17 viskega.

Estonian Open 2019 tulemusi saab võistluspäevadel jälgida siit.

Postimees teeb võistlustest igapäevased lühikokkuvõtted ning 18.07 on eetris Kanal 12-s pooletunnine võistlust kokkuvõttev saade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles