Miks kannavad pokkerimängijad päikseprille?

Optibet
Copy
Päikseprillide kandmine pokkerilauas on väga populaarne trend.
Päikseprillide kandmine pokkerilauas on väga populaarne trend. Foto: Yves Dethier/Reporters

Ükskõik, millisesse maailma pokkerilauda maha istuda, kohtab seal enamasti vähemalt ühte mängijat, kes varjab oma silmi tumedate klaasidega päikseprillide taha.

Komme pokkerilauas päikeseprille kanda ulatub juba 2000ndate aastate algusesse, see hakkas plahvatuslikult levima siis, kui USA pokkeristaar Chris Moneymaker 2003. aastal Las Vegases toimunud pokkeri maailmameistrivõistlustel uustulnukana 2,5 miljoni dollari suuruse peavõidu välja võttis. Moneymaker kandis võistlustel Oakley brändi eeskätt sportimiseks mõeldud prillipaari ning sarnastele täisläikega prillidele on ta jäänud truuks ka oma hilisema karjääri jooksul.

Otse loomulikult haaras nii mõnigi amatöörmängija hiljem sarnase paari järele uskudes, et nende kandmine suurendab võidvuvõimalusi ja annab juurde mängijameisterlikkusele. Praeguseks on prillikandjad pokkerilauas juba väga tavapärane nähtus. Tumedate klaasidega prille kannavad näiteks sellised professionaalid nagu Phil Hellmuth, Jonathan Little, Chris Ferguson ja Hoyt Corkins, aga ka väga paljud teised.

Prillide kandmisel pokkerilauas on palju põhjuseid. Mõni mängija tunneb end oma silmi varjates lihtsalt mugavamalt, aga on ka neid, kelle puhul aitavad tumedad klaasid paremini neutraalset näoilmet säilitada. Samuti ei soovita, et vastased näeksid, mida mängija täpselt vaatab.

Greg Raymer
Greg Raymer Foto: LasVegasVegas.com

Vahel kasutatakse prille ka oponentide heidutamiseks. Selline taktika on näiteks Greg Reymeril, kelle signatuuriks on tema hologrammprillid, mis näevad välja kui sisaliku silmad. Tema arvates mõjub vastasele häirivalt, kui laua teisest otsast piidleb teda nii koledate prillidega mees.

Mitmed mängijad ja organisatsioonid on aga pokkerilauas päikseprillide kandmist nõudnud. Nende seas on ehk kõige häälekamat vastupanu osutanud üks maailma läbi aegade edukaimad pokkerimängijaid Daniel Negreanu. Tema arvates ei tohiks päikseprille lubada ei turniiridel, rahamängudel ehk cash game’idel, ega ka televisioonimängudel. Negreanu on kindel, et prillide kandmine soodustab petturlust ning kahjustab pokkeri mänguilu. Tema hinnangul on vastase silmade nägemine üks olulisemaid aspekte, mis eristab live-pokkerit veebipokkerist.

Viimane suurem pokkerilauas prillide kandmisest tulenev skandaal leidis aset 2015. aastal, mil ühel pokkeri maailmameistrivõistluste (WSOP) osavõistlusel süüdistati moldovalast Valeriu Cocat selles, et ta oli mingil meetodil märgistanud ära kaardid ning jälgis neid märke läbi spetsiaalse prillipaari. WSOPi korraldajad ei suutnud toona aga midagi tõestada.

Päikseprillide kandmise debatt kestab siiski edasi ning kuivõrd WSOP on väljendanud prillide kandmisele poolehoidu ning sõlminud prillitootjatega isegi partnerlepinguid, pole keeldu silmapiiril näha.

Praeguseks on pokkeriprillide tootmisest kasvanud välja terve tööstus. Spetsiaalselt pokkerimänguks mõeldud prille toodavad näiteks ettevõtted Blue Shark Optics ja Poker Armor.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy
Tagasi üles