PM Rally Estonial. Tippsõitjad valisid stardikohad, Tänak läheb rajale esimesena

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ott Tänak Rally Estonia pidulikul avamisel. Aidake valida Eesti kõige nägusamad mehed
Ott Tänak Rally Estonia pidulikul avamisel. Aidake valida Eesti kõige nägusamad mehed Foto: Karli Saul / SCANPIX

Tänavusel Rally Estonial oli reedel kavas kvalifikatsioonikatse, mille tulemusel valisid tippsõitjad endale laupäevaks stardikoha. Eesti esinumber Ott Tänak läheb rajale esimesena.

Valimist alustas kvalifikatsioonikatse kiireim, seejärel teise aja saavutanud mees ja siis juba järgmised kolm, kuid seal oli kindel reegel: omavahel tuli ära jagada kohad esimesest kuni viiendani. Ülejäänud järjekord moodustatakse stardinumbrite järgi.

Kvalifikatsioonikatse parim olnud Elfyn Evans (M-Sport) sai õiguse esimesena valida ja otsustas rajale minna viiendana. Esapekka Lappi (Citroën) valis neljanda, Andreas Mikkelsen (Hyundai) kolmanda stardipositsiooni.

Neljandana valida saanud Tänak avab stardirivi. Ilmselt arvestas Tänak asjaolu, et Soome rallil tuleb tal WRC sarja liidrina samuti esimesena rajale minna ja Rally Estonia on selleks suurepärane proovikivi. 

«Kahjuks me ei saa seda kunagi teada, sest ma polnud esimene. Aga asjaolud on sellised, et stardime nüüd esimesena,» kommenteeris Tänak, kuid ei avaldanud, kas oleks esimest stardikohta eelistanud ka siis, kui saanuks esimesena valida.

Kvalifikatsioonikatsel viiendat aega näidanud Craig Breenil (Hyundai) valimisõigust polnud. Ta sai lauale jäänud teise stardipositsiooni. Kuuendana asub rajale Valeri Gorban, seitsmendana Georg Gross, kaheksandana Markko Märtin ja nende järel R5-klassi rallimehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles